Entrepà de pa de llet amb pulled pork, cansalada viada cruixent, ceba, enciam i salsa d’espècies. Així era el Bocata de la Mari, la tapa proposada pel bar restaurant Llibertat que ha guanyat la setena edició del Corretapes a Castellbisbal, celebrat el cap de setmana del 2, 3 i 4 de juny.
Ha aconseguit 342 vots i el segueixen en segon i tercer lloc el cruixent de gamba amb panko i maionesa de xili de Diver’s, amb 202 vots i els Boipis amb massa de pizza de Bo i Ràpid, amb 88 vots. En total, es van recollir més d’un miler de vots, i es van repartir prop d’11.000 tapes. Segons les dades aportades per l’Ajuntament, a la darrera edició es van servir al voltant de 8.000, pel que aquest 35% de més reflecteix l’augment de participació dels pota rojos i pota roges en aquesta festivitat culinària.
Gastronomia, música i moda
En aquesta edició del Corretapes, dotze restaurants en total van participar amb les seves propostes gastronòmiques i altres establiments municipals van col·laborar en l’esdeveniment amenitzant-lo amb música i moda; el Dojo Budokan Dance Center i el Gimnàs de Castellbisbal van fer una exhibició de balls urbans a la Plaça de l’Església i la botiga La Gata i el Belitre va organitzar una passarel·la de moda al Pati de l’Esbarjo. A més, la banda de música itinerant The Dixie Monsters va tocar a l’exterior dels diversos establiments les nits de divendres i dissabte.

Cal recordar que en aquesta edició es va apostar per un model més sostenible, i l’Ajuntament va proporcionar als establiments més de 15.000 gots, tovallons i plats biodegradables. A més, també han estat obsequiats amb un taller de tapes creatives a càrrec del xef Xesco Bueno, cuiner del restaurant Ca l’Esteve.
El sorteig dels dotze àpats de degustació es va anunciar al compte d’Instagram de Castellbisbal Comerç (@cbcomerc) el passat dijous 8 de juny, i les persones guanyadores van ser contactades per via telefònica.