MónCastellbisbal
Així hem viscut el Debat 28M “6 alcaldables a Castellbisbal”

Món Castellbisbal organitza aquest dimarts dia 23 de maig un debat amb alcaldables de sis formacions a Castellbisbal. L’Auditori del Centre Cultural – Els Costals acull la trobada amb els caps de cartell de les sis formacions amb representativitat actual a l’Ajuntament: Susanna Solé (Alternativa per Castellbisbal); Maria Dolors Conde (Som-hi -Partit dels Socialistes de Catalunya); Maria Isabel Méndez (Esquerra Republicana); José Antonio Doutón (Ciutadans); Arantzazu Navarra (Candidatura d’Unitat Popular), i Gemma Margarit (Junts per Castellbisbal).

“6 alcaldables a Castellbisbal” és com hem titulat el debat, que es pot seguir en directe a través a través d’un Facebook Live a la pàgina de Món Castellbisbal i Món Terrassa. Paral·lelament, també podeu trobar el minut a minut al perfil de Twitter.

I fins aquí el debat amb 6 alcaldables a Castellbisbal. Moltes gràcies a tothom per seguir-nos.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_42
23.05.2023 19:51

Susanna Solé (Alternativa): Som un equip preparat per gestionar els nous reptes i les necessitats del moment. Tenim en rampa de sortida la reforma de l’edifici per les entitats, la construcció d’habitatge públic, vestidors de hoquei o skate park, entre altre. Continuarem treballant en àrees com la sostenibilitat diversitat funcional, educació, serveis socials, feminisme, el benestar emocional o la salut. Potenciarem el comerç local. Feu-nos confiança. Vota Alternativa, i seguirem.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_41

Maria Dolors Conde (Som-hi): Volem tornar a la política de la proximitat, tocant de peus a terra. Compto amb un equip que s’hi deixa la pell. La il·lusió, les ganes, son el motor que ens mou. Podem quedar-nos com estem o avançar. El diumenge, voteu Som-hi.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_40

Maria Isabel Méndez (ERC): ERC tenim un projecte de futur, volem ser útil i la opció de transformació. Ho farem amb un equip amb il·lusió, força, provinents de diferents sensibilitat i cultura, units per Castellbisbal. El nostre eslògan és perquè sentim perquè hem escoltat, i sentim la nostra pertinença a Castellbisbal. Som la millor opció per governar. Comptem amb vosaltres.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_39

José Antonio Doutón (Cs): Som un partit liberal, constitucionalisme i de progrés. Quatre anys és una etapa llarga, s’ha de votar amb el cor i cap fred. Sou importants per mi i us estimo. Allibereu-vos i voteu-me. Una abraçada a tothom.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_38

Gemma Margarit (Junts): Seran una eleccions que no deixaran indiferents a ningú, pels possibles pactes post-electorals. A vegades, els pactes son ganes de destronar a alguns que no pas per fer coses noves. No pactarem amb un grup feixista. Pactarem amb els que prenen decisions pensant en els veïns i no per interessos partidistes i electoralistes. Pactarem amb els que tinguin clar que a l’Ajuntament s’hi va a treballar.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_37

Arantzazu Navarra (CUP): CUP lluitem per un poble ple de vida, amb vida on tothom tingui els mateixos drets, una vila lliure de feixisme. Per això som necessàries a l’Ajuntament. Diuen que no les del ‘no’. Però som les del ‘si’. Si a una feina digna, una educació pública i de qualitat, a la sanitat, si a l’ecologisme, si al feminisme. El 28 de maig voteu a la CUP, perquè gent que lluita és el que cal.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_36
23.05.2023 19:42

Gemma Margarit (Junts): Junts hem estat al govern. Els 4 anys m’han permès aprendre molt de política municipal. M’adono que podia haver fet més i això et deixa regust amarg alhora que valores la feina feta. Toca reconèixer que es podrien haver materialitzar projectes i que han quedat coses pendents, com llicències d’obres, transport públic, habitatge o comerç. Teniu el compromís que treballarem per aquests temes.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_35

Minut d’or.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_34

Maria Dolors Conde (Som-hi): Som l’únic grup que ha consolidat pactes per sobre d’interessos i posant per davant Castellbisbal.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_33
23.05.2023 19:31

Gemma Margarit (Junts): Seran una eleccions que no deixaran indiferents a ningú, pels possibles pactes post-electorals. A vegades, els pactes son ganes de destronar a alguns que no pas per fer coses noves. No pactarem amb un grup feixista. Pactarem amb els que prenen decisions pensant en els veïns i no per interessos partidistes i electoralistes. Pactarem amb els que tinguin clar que a l’Ajuntament s’hi va a treballar.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_32

Arantzazu Navarra (CUP): La nostra línia vermella la tenim molt clara. Els nostres principis son la defensa dels drets socials i laborals, medi ambient, feminisme i el rebuig del feixisme. Això és imprescindibles per qualsevol pacte. Per descomptat, no pactarem amb cap partit del 155, perquè nosaltres sí que tenim memòria. Treballarem amb l’objectiu d’avançar i millorar en les condicions de vida.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_31

José Antonio Doutón (Cs): Som conscient que les majories no es produiran. El vot es dilueix amb tanta oferta política. SomVeu, els veig més com una plataforma més que un partit, però no m’ha fet molt cas. Tenim el projecte i el volem posar en marxa. Negociar amb un partit polític passa per aquesta premisa, no ens agrada la paraula línia vermella. La nostra premisa es una neutralitat institucional. Ens hem portat bé aquests darrers quatre anys. Parlaré amb tots. No poso línies vermelles. Em porto bé amb tothom.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_30

Maria Isabel Méndez (ERC): Ens presentem per governar. Depenent dels resultats estem disposats a parlar i escoltar, però no amb l’extremadreta. Prioritzarem partits amb polítiques d’esquerres, sempre tenint en compte el benestar de la gent. Si cal pactar, ho farem amb els que vulguin un poble referent amb qualitat de vida, amb nucli comercial, amb urbanitzacions cuidades (creerem la regidora d’urbanitzacions).

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_29

Maria Dolors Conde (Som-hi): La nostra línia vermella son els partits d’extremadreta, però també se’ns fa difícil veure pactes amb partits que no han governat al costat de les persones. Portem 7 anys i 9 mesos aturats (perquè els darrers tres mesos sí que s’han fet coses, abans de les eleccions). Estem assistint al principi de la vella política.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_28
23.05.2023 19:18

Susanna Solé (Alternativa): Podem entendre’s amb qualsevol que posi el poble per davant, amb accions feministes i sostenibles. Els interessos locals son una de les nostres línies vermelles, no governarem amb inngú que no comparteix aquests objectius. Parlarem amb tothom excepte amb el feixisme. Entenem la política com un servei públic. Cobraré menys sent alcaldessa que mantenint el meu actual lloc. No negociarem amb la ultradreta, en cap cas.

 

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_27

BLOC III. Pactes i línies vermelles. No sembla que de les eleccions en surti una majoria absoluta. Caldran pactes. Quines són les línies vermelles?

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_26

Susanna Solé (Alternativa): S’ha invertit 700 mil euros en centres educatius, més d’1 milió en esport, i en la conservació asfalt i voreres s’ha invertit 3 MEUR. I 1,2 MEUR perquè siguem més sostenibles i tinguem horts urbans, o punts de càrrega i plaques fotovoltaiques. El repte, ara, és assumir les comunitats energètiques.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_25

Arantzazu Navarra (CUP): Volem un pressupost participatiu més gran. Tenim empreses de logística i cal empreses de producció, cal començar a contractar banca ètica i una empresa pública municipal que garanteixi una millora de serveis.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_24

José Antonio Doutón (Cs): Ara tancarà el Rovira, al carrer Major, i ningú agafa el traspàs. No es solucionarà el problema del comerç, això és fals. Els vals valen puntualment, però la fidelització no s’ha aconseguit. No us deixeu enganyar.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_23

Maria Isabel Méndez (ERC): Proposem revisar les ordenances de les terraces perquè se’n puguin obrir de noves. Cal ser proactius. Recollim la proposta de Visca per donar visibilitat als comerços. Continuarem escoltant comerç i empresa amb visites periòdiques. Promoure el treball social de persones de baixa qualificació. O l’especialització de persones sense treball. Potenciarem una Finestra única empresarial per facilitar trámites.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_22

Gemma Margarit (Junts): Cal impulsar un pla de recuperació de locals buits, continuar amb la dinamització del comerç, com els Castellbisvals i crear una nova iniciativa de moneda local

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_21

Susanna Solé (Alternativa): Per connectar empresa i municipi, cal apostar per la formació dual i l’ocupació. L’atur s’ha reduir un 50%, tot i que ens preocupen les dades. La política econòmica s’adequa a les necessitats del poble. No hem pujat impostos a les economies families. Cerquem la millor eficiència possible amb recursos econòmics.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_20

Maria Dolors Conde (Som-hi): No hi ha oportunitats, i això s’ha de canviar. Amb oportunitats vull dir iniciar una via de treballa amb el Departament d’Educació per implementar formació dual. Perquè la industria repercuteix positivament en la ciutadania. En el comerç, cal dinamitzar-lo, s’ha demostrat que amb actes el carrers s’omplen i la gent surt. Cal potenciar campanyes com els Castellbisvals.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_19

Maria Isabel Méndez (ERC): Cal un teixit innovador que garanteixi el benestar. Donem suport a les TIC pel comerç electrònic. Proposem demanar nous cicles o batxillerat per facilitar l’accés a l’ocupació dels joves. Lluitarem pel comerç local a Castellbisbal, que està en perill d’extinció. Potenciarem l’eix comercial. Un dels principals problemes és la indefinició de l’illa de vianants, i es comprometen a fer-ho.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_18

José Antonio Doutón (Cs): Tenim un PIB dels més elevats a Catalunya. Cal solucionar-ho. El comerç local és complex, volem donar-li suport però sempre ha estat difícil tirar-ho endavant. No hem aconseguir fidelitzar la compra als establiments. Si volen potenciar-ho, cal potenciar un mercat d’abasts que aglutini els petits comerços. A més, la gent que treballa fora fa la compra fora del municipi.

 

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_17

Arantzazu Navarra (CUP): Hi ha amb les empreses externalitzades. L’Ajuntament no controla les condicions laborals de les treballadores, per exemple, de l’escola bressol. Necessitem una empresa pública per una qualitat del servei. Cal que el comerç local sigui proveedor directe de l’Ajuntament, i necessiten ajuda al mateix nivell que les grans empreses. El pressupost participatiu només consta de 10.000 euros, volem ampliar-ho a 500.000. Cal canviar el tipus d’empreses logístiques per les que produeixin localment.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_16
23.05.2023 18:56

Gemma Margarit (Junts): Les dades de l’atur son molts esperançadores, però no són la realitat. Tenim clar que es indispensable la formació per a la inserció laboral. Reforçarem el programa de construcció d’empreses. Hem d’acompanyar el teixit empresarial en sostenibilitat i eficiència.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_15

BLOC II. Política econòmica. Indústria, comerç i ocupació. Relació amb les grans empreses del terme. Cap on s’ha d’anar? Quina ha de ser l’aposta a curt, mig i llarg termini?

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_14

Arantzazu Navarra (CUP): Cal treure personal de comunicació i destinar-lo per tractar els habitatges buits, i cal estudiar la expropiació de pisos buits.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_13

Gemma Margarit (Junts) Cal dissenyar un mapa urbanístic. Cal buscar un creixement sostenible en el temps, de qualitat en els espais públics, que garanteixin els serveis essencials i el comerç de proximitat. Des de la participació ciutadana, un model de poble sol i ambiciós. Cal un creixement sostenible i equilibrat, créixer en qualitat.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_12

José Antonio Doutón (Cs): M’alegro que diguis, Solé, que s’ha de modificar el POUM. El govern d’Alternativa governa en minoria. Us atribuiu moltes coses que s’han consensuat al ple. M’encanta que diguis això del POUM.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_11

Maria Isabel Méndez (ERC): El poble ha de créixer de manera sostinguda, respectuosament amb el medi ambient. El juny de 2021 vam demanar més habitatge social. L’Ajuntament disposa de terrenys per fer habitatge social, i no ha fet res en 20 anys, fins ara. Proposem desenvolupar el pla d’habitatge per donar resposta a l’habitatge. S’ha de revisar i actualitzar el POUM i donar solucions a la problemàtica de les llicències.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_10

Maria Dolors Conde (Som-hi): Les solucions no es fan a 15 dies abans de les eleccions. No son efectives. No manca habitatge public només, hi ha problema greu amb les llicències. Està impedint que persones no puguin fer el seu projecte de vida. Cal una modificació de la normativa i del POUM, destinar més recursos. No pot ser que s’esperi 18 mesos per una llicència d’habitatge. Volem reivindicar que les línies d’ajut de lloguer es van iniciar per Som-hi, i ara alguns se les estan fent seves. Hi ha manca de compromís per tots els grups polítics, i s’ha de reconèixer.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_9

Susanna Solé (Alternativa): No hem dit que Castellbisbal no volem que creixi. És fonamental el dret a l’habitatge. Apostem a revisar el POUM per donar més facilitar a les llicències d’obres i iniciar les obres de l’equipament residencial amb 85 places i un centre de dia i per construir habitatge públic i socials els propers quatre anys.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_8

Gemma Margarit (Junts): Hi ha problemes d’habitatge, per la manca d’habitatge i el preu. Calen actuacions immediates pels col·lectius amb situació de vulnerabilitat. Proposem conèixer l’estat real del parc d’habitatges (quants habitatges construïts? on els tenim?). I cal una estratègia efectiva que passa per dotar d’habitatge públic comprant habitatge privat, construint o modificant el POUM que permet explotar altres possibilitats. Potenciarem els ajuts a joves. Poder accedir a un habitatge és una de les nostres prioritats.

 

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_7

Arantzazu Navarra (CUP): Han passat 4 anys i l’equip no govern no ha fet cap avanç en habitatge públic. Vam presentar una moció que garantia el dret d’habitatge, va ser aprovar a favor, pero passats 3 anys, s’ha dut a terme? No.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_6

José Antonio Doutón (Cs): L’habitatge és una assignatura pendent. Ningú ha fet res per l’habitatge. Des d’Alternativa no volen que la població augmenti, però una cosa és no créixer i l’altra es que els fills dels veïns hagin de marxar fora per falta d’habitatge. Volem crear habitatge perquè els joves es quedin a Castellbisbal. Canviar el POUM per evitar la problema de llicències d’obra nova. Es tarda fins a 3 anys i amb un alt cost per un permís de construcció, anys malgastats, i fins i tot alguns han renunciat. Estem disposats a treballar per una solució, i donem la mà a altres partits polítics per treballar-ho.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_5

Maria Isabel Méndez (ERC): La mancança d’habitatge social és evident. No s’ha fet res per habitatge social. Ens hem passat amb un pressupost d’1 Meur, i fins ara no s’han adquirit habitatges. Demanarem a disposar d’una borsa d’habitatge social que dona cobertura a famílies i joves. Volem ser garantia que hi haurà habitatge social.

És una realitat que el poble creix, hi ha més demanda que oferta. El poble ha de créixer sense perdre la seva identitat i que sigui i doni resposta a la necessitat d’habitatge i serveis.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_4

Maria Dolors Conde (Som-hi): Les administracions no hem estat capaços de promocionar habitatge públic. El preu està per sobre de la mitja de Catalunya. No hi ha promoció d’habitatge públic. Des de Som-hi, volem que els fills puguin realitzar el projecte de vida on van néixer, i que les persones vulnerables tinguin un habitatge digne.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_3
23.05.2023 18:31

Susanna Solé (Alternativa): Tenim un llarg recorregut per millorar les polítiques d’habitatge. El mandat acaba amb 920.000€ que ens permeten construir 24 habitatges públics. A més, hem comprat nous pisos destinats a famílies per emergències socials. Hem donat cobertura a 32 vivendes a joves perquè puguin accedir al seu primer habitatge. Hi ha 108 pisos de lloguer a la borsa de l’Ajuntament.

Castellbisbal no ha de créixer per créixer. Si creix, sempre mantenint la qualitat de vida. És fonamental presentar serveis propers i de qualitat en totes les seves àrees. Volem que creixi, si és que ha de créixer, amb qualitat.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_2

BLOC I. Polítiques d’habitatge. Pisos de lloguer, pisos nous, pisos protegits, pisos per joves. És un problema l’habitatge? Fins on ha de créixer Castellbisbal? 20.000-30.000 habitants? La xifra actual ja és la bona?

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_1
23.05.2023 18:08

Bona tarda,

Tot a punt perquè comenci el debat “6 alcaldables a Castellbisbal” amb la participació de Susanna Solé (Alternativa per Castellbisbal); Maria Dolors Conde (Som-hi -Partit dels Socialistes de Catalunya); Maria Isabel Méndez (Esquerra Republicana); José Antonio Doutón (Ciutadans); Arantzazu Navarra (Candidatura d’Unitat Popular), i Gemma Margarit (Junts).

El debat, moderat per Joan Manel Oller, director de Món Terrassa i Món Castellbisbal, estarà dividit en tres blocs: Polítiques d’habitatge; política econòmica; i pactes i línies vermelles. A més, cada cap de llista disposarà d’un Minut d’Or per a la seva exposició final.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/moncastellbisbal/politica/minut-debat-alcaldables-castellbisbal-1309/#entrada_0

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa