Un restaurant de Castellbisbal forma part de la Barcelona Slow Food Guide 2025. Es tracta d’un certificat oficial que Slow Food Barcelona, pel qual es reconeix que l’establiment respon a criteris “ètics i responsables, i que obté els seus aliments i begudes de productors artesans i de proximitat”. Es tracta de Can Campanyà, un dels establiments més històrics i coneguts de la població.
La guia, que fa sis anys que es publica, recull un total de 101 locals -majoritàriament de la capital catalana- que es mostren compromesos amb la sostenibilitat. Restaurants on els seus cuiners prioritzen l’agricultura de proximitat i ecològica, utilitzen aliments frescos i de temporada i eviten l’ús de productes transgènics. “En definitiva, treballen amb aliments de màxima qualitat per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local”, recalquen.
Can Campanyà, el paradigma de la cuina ‘slow’ i sostenible a Castellbisbal
Can Campanyà és un dels restaurants més importants i històrics de Castellbisbal situat al carrer Indústria, 68, del políngon industrial de Comte de Sert. Aquest restaurant serveix menjar tradicional i de qualitat als castellbisbalencs des de 1969. “Les nostres arrels ens han fet viure la cuina amb molta intensitat, i cada dia, els plats que elaborem són resultat dels nostres coneixements i productes seleccionats, però sobretot dels nostres sentiments”, destaquen des de l’establiment a la seva web.
El nom del restaurant prové de la pedrera de Can Campanyà, de la qual es va extreure els carreus amb els quals va ser construït bona part del Pont del Diable. “D’aquesta pedrera van sortir els que van emprar en la construcció de l’església parroquial de Sant Vicenç de Castellbisbal, entre el 1580 i el 1598. Les amples dovelles del portal i el finestral de sobre, del gòtic tardà, apunten que l’edifici pot ser del segle XVIè”, expliquen des de Can Campanyà.