La multinacional alemanya Fuchs Lubricants ha anunciat una inversió de 3 milions d’euros en els seus laboratoris d’investigació i desenvolupament ubicats a Castellbisbal.
En un comunicat, l’empresa recalca que el seu objectiu és desenvolupar tecnologies “avançades i eficients” que puguin donar lloc a “processos industrials més sostenibles”. L’any 2023. Fuchs va facturar 81 milions d’euros, un 30% més respecte a l’exercici del 2021 (62 milions d’euros), i travessa un procés de diversificació de mercats cap a sector com l’energia eòlica, la indústria alimentària, el vidre i la mobilitat elèctrica. Des de la seva seu a Castellbisbal, l’empresa alemanya ofereix més de 10.000 referències i serveis relacionats amb productes lubricants.
L’empresa ja va invertir uns 11 milions d’euros a la fàbrica de Castellbisbal l’any 2024
La multinacional alemanya ja va anunciar una important inversió a la seva fàbrica de Castellbisbal a finals del 2024. En aquella ocasió, Fulchs gastar 11 milions d’euros per millorar el seu centre de producció, laboratoris i oficines centrals al municipi castellbisbalenc. Amb aquesta inversió, l’empresa germana preveia facturar uns 84 milions d’euros el 2024, un 10% més que l’any anterior.
“Aquesta inversió ens permetrà continuar millorant la nostra eficiència operativa i avançar en els aspectes de sostenibilitat que sempre han estat clau per a la nostra companyia”, va assenyalar el director general de Fuchs Lubricants, Eladio Cuadrado. “Hem ampliat 500 m2 els nostres laboratoris, renovant una part important dels nostres equips i hem adquirit nous equips d’assaig i anàlisi per proporcionar més i millors solucions de lubricació”, va detallar la directora d’I+D, Gema del Olmo.
Més 150 treballadors i 10.000 solucions de lubricació
Fuchs ja compta amb una plantilla de 150 persones a Catalunya, és l’única filial del grup amb un laboratori de microbiologia i està creixent a través de l’especialització; producció de lubricants alimentaris per al processament de metalls, plàstics i altres materials destinats a contenir aliments i begudes. “En els últims cinc anys hem renovat el 40% de la plantilla. Aquesta actualització de talent ens ha permès ser més eficients i adaptar-nos a les demandes del mercat”, explica la directora d’RRHH, Raquel Chiacho.