MónTerrassa
La Masia Marcet de Terrassa, una altra gran obra de Muncunil
  • CA
La Masia Marcet, a Can Boada del Pi de Terrassa | Alba Herrera

!--akiadsense-->

La Masia Marcet, o Can Marcet, és un mas al barri de Can Boada del Pi de Terrassa, i està protegit com a bé cultural d’interès local. Es tracta d’un edifici aïllat, construït al costat mateix del mas de Can Boada del Pi. És de planta quadrada i consta de planta baixa i pis, amb coberta a dos vessants que resta amagada per una cornisa amb acabada amb cantells arrodonits i una discreta ornamentació que la ressegueix. La façana principal, simètrica, amb una era de batre de lloses al davant, presenta un porxo d’accés suportat amb columnes de fosa i que forma una terrassa al pis. L’obra és de maó i està estucada, amb una ornamentació limitada a les llindes de les obertures. El llenguatge emprat a la masia és noucentista i d’inspiració barroca.

Primer pla de la Masia Marcet | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Es tracta d’una construcció de Lluís Muncunill de 1904 feta edificar per l’industrial tèxtil Miquel Marcet i Poal, propietari del mas veí de Can Boada del Pi. A la façana, sobre la finestra, hi ha medalló noucentista amb la representació del Sagrat Cor, amb les lletres «Masia Marcet» al seu damunt. Al marxar els seus propietaris a viure dins la ciutat, la casa fou habitada pels masovers, segons recull Joaquim Verdaguer en el seu blog.

Actualment la Masia Marcet està deshabitada i en un estat de degradació preocupant, apuntalada i amb vidres trencats, el seu entorn descuidat tampoc l’afavoreix.

Entorn de la Masia Marcet | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa