MónTerrassa
Fàbrica Font i Batallé de Terrassa, una joia més de Muncunill
  • CA
Fàbrica Font i Batallè | Wikipèdia

!--akiadsense-->

La Fàbrica Pere Font iBatallé, o Fàbrica Font i Batallé, és un edifici del centre de Terrassa, situat al carrer del Doctor Cabanes, protegit com a bé cultural d’interès local.

Obra de l’arquitecte Lluís Muncunill, va ser bastida l’any 1916 a instàncies de l’industrial Pere Font i Batallé per instal·lar-hi la seva fàbrica de teixits de llana, i posteriorment es va utilitzar com a garatge per a cotxes. Enguany, doncs, celebra el centenari reconvertida en un edifici d’habitatges i oficines, obra realitzada pels arquitectes Bacardit, Mampel i Pont a partir del 1997, una restauració que va rebre el premi Bonaplata.

De planta rectangular, dues plantes d’alçada i coberta amb voltes a la catalana, de revoltó. L’estructura del forjat intermig és igualment de volta a la catalana tensades. Tota l’obra és vestida en maó vist, amb obertura d’arc rebaixat en maó aplantillat com a únic element decoratiu. La façana està ritmada per lesenes i cornises corbes, de perfil rom, que fan visible l’estructura de voltes a la catalana de la coberta i a la vegada conformen els espais on s’obren les finestres.

Podeu veure imatges antigues de dins de la fàbrica clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa