MónTerrassa
La Casa Benet Badrinas de Terrassa, una mansió austera
  • CA
Casa Benet Badrinas | Wikipèdia

!--akiadsense-->

La Casa Benet Badrinas és un edifici del centre de Terrassa (Vallès Occidental), situat al passeig del Comte d’Ègara, protegit com a bé cultural d’interès local.

Es tracta d’un edifici entre mitgeres que consta de planta semisoterrani, planta baixa, dos pisos i golfes. La coberta és a quatre aigües, de ceràmica vidriada. Conté dos habitatges amb una sola unitat de composició. La façana és de pedra de fil, amb els elements disposats a partir del primer pis simètricament respecte a una tribuna central de voladís. Les finestres i els balcons tenen les reixes de ferro forjat; les obertures de la planta baixa i del primer pis presenten les llindes i els muntants amb els cantells arrodonits. El pis de les golfes està separat de la resta mitjançant una doble motllura; conté tres ulls de bou el·líptics i es remata amb una cornisa ornamentada amb dentellons i ràfec.

És una construcció de l’arquitecte modernista Lluís Muncunill, de 1916, que va concebre l’habitatge com una mansió caracteritzada per l’austeritat que l’autor utilitzava en la composició de les obres d’aquesta època.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Acaci Lluis Friera a gener 24, 2019 | 11:18
    Acaci Lluis Friera gener 24, 2019 | 11:18
    Tant de no s'haguessin salvat molts altera edificis i xemeneies a la mostrar ciutat. Els especuladors del toxo mai van rebre el càstig que mereixian i els anuntaments, sobornats, varen ser participes de.la destrucció arquitectonica de Terrassa. Per desgraçia no sabrem mai ni el nom dels alcaldes sobornats, ni el grau de la seba culpabilitat. Aquests crims no haurien de prescriure mai.
  2. Icona del comentari de: Joan a febrer 14, 2019 | 21:22
    Joan febrer 14, 2019 | 21:22
    A saber que els fatxes van obligar a posar que era el número 2 del Passeig, quan realment era carrer Font Vella???????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa