MónTerrassa
VÍDEO Rescat amb helicòpter a La Mola
  • CA

Els Bombers de la Generalitat han efectuat avui un rescat de muntanya a la Mola (l’avís l’han rebut a le 9.42). Una persona ha tingut una pèrdua de coneixement momentània i el Grae l’ha evacuat amb helicòpter fins a les Pedritxes, on els esperava el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Els rescats a La Mola són habituals, i és que es tracta d’un espai que visiten milers de persones, especialment els caps de setmana i els festius. No sorprèn veure helicòpters sobrevolant el massís de Sant Llorenç i el monestir benedictí. És senyal que ha passat alguna cosa, normalment accidents i caigudes

Altres actuacions dels Bombers avui dissabte

Els Bombers de la Generalitat treballem en un foc a Mediona, a les Cases Noves de Cal Pardo (avís 14.47h). Cremen un vaixell i la planta baixa d’una caseta prefabricada. Hi treballen amb 9 dotacions.

Consells de seguretat a la muntanya

Per tal d’evitar possibles accidents és molt important que les persones practiquin activitats al medi natural tinguin consciència de certes mesures preventives, tant en la planificació com durant l’activitat. Així mateix, també és de vital importància la necessitat d’un bon equipament i d’una condició física i psíquica adequada al nivell de l’activitat.

Abans de l’activitat

– PENSEU: Què aneu a fer? Qui fa l’activitat? Quan i on?

– PLANIFIQUEU: Planifiqueu una activitat adaptada al grup. Tingueu presents horaris, recorreguts i desnivells. Consulteu les guies i mapes i la predicció meteorològica. Planifiqueu un pla B per si alguna cosa falla.

– EQUIPEU-VOS: Porteu la roba i el calçat adients. Carregueu la motxilla amb tot el material, aigua i menjar necessari.

– FORMEU-VOS: Formeu-vos en tècniques, materials i assistència sanitària.

– MINIMITZEU RISCOS: El risc zero no existeix, però ens hi podem acostar. Feu-ne una valoració contínua.

Durant la marxa

– Un cop iniciada l’activitat, observeu l’estat del grup, si esteu complint l’horari i si les condicions meteorològiques continuen sent favorables. Si no ho veieu clar, no dubteu en girar cua.

– Fixeu punts de referència en el recorregut, de manera que pugueu orientar-vos.

– Tingueu sempre a punt un mitjà de comunicació amb el 112, telèfon mòbil amb bateria ben carregada o aparells específics de seguretat.

– Hidrateu-vos i alimenteu-vos durant tota la jornada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa