MónTerrassa
S’estrena el “Garage Sale” o mercat de segona mà a Matadepera

S’estrena el “Garage Sale” o mercat de segona mà a Matadepera. Es tracta d’una jornada festiva però també reivindicativa organitzada per l’associació veïnal SOM Matadepera. Tindrà lloc aquest dissabte, dia 3 de desembre, en horari de vuit del matí fins a les vuit del vespre, i el lloc escollit ha estat el pàrquing de davant l’escola de música municipal Frederic Mompou.

Però què és un Garage Sale? És una iniciativa inspirada en el model americà de posar paradetes al carrer amb objectes que ja no utilitzes i que creus que poden tenir una segona vida útil. Són objectes domèstics de tota mena (petits electrodomèstics, accessoris, tecnologia, roba…) que es troben amb bon estat però que pels motius que sigui estan oblidats a casa.

“Aquesta acció encaixa perfectament en la filosofia de l’associació SOM Matadepera, una aposta per l’economia circular amb la reutilització d’objectes que el seu propietari inicial no fa servir, i alhora motivem un esperit de poble organitzant una diada de convivència i interacció veïnal”, expliquen. “Serà la primera activitat d’aquest tipus que es realitza a Matadepera”, exclamen orgullosos.

Com funcionarà i com participar-hi

Com s’hi pot participar? Només cal que els veïns del poble portin aquells objectes que vulguin vendre dins de l’horari establert al lloc establert. En aquí, un equip de voluntaris seran els encarregats de rebre’ls, etiquetar-los i ubicar-los en una singular exposició de vendes. Seran aquests voluntaris, amb el beneplàcit del mateix propietari, s’establirà un preu de venda. En el cas que aquest sigui adquirit per un altre veí, l’amo en rebrà l’import corresponent. Des de SOM Matadepera però també es farà una llauna per recaptar donacions per a poder organitzar actes semblants en el futur.

Per la seva banda, els objectes que no s’arribin a vendre es podran tornar a recuperar pels seus propietaris un cop finalitzi la jornada de Garage Sale, a partir de les vuit del vespre del mateix dia 3.

Per fer l’esdeveniment més amè i per animar a la ciutadania a acostar-s’hi, també s’han organitzat activitats de lleure per als més petits. I al migdia, hi haurà una botifarrada popular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa