MónTerrassa
El Pavelló Primer d’Octubre de Matadepera, preparat per al 14F
  • CA

Les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge presentaran dues importants novetats al poble: d’una banda, l’augment de meses electorals, que passarà de les 8 que hi havia fins ara a 11. L’objectiu és descongestionar el nombre d’electors de les tres primeres seccions, de manera que a partir d’aquest diumenge, hi haurà tres meses a cadascuna de les tres primeres seccions, i no dues com fins ara, segons informa Matadepera.cat. En aquest sentit, i per evitar confusions i retards, és recomanable portar la targeta censal per saber a quina mesa s’ha d’anar a votar.

L’altra novetat és evidentment, l’important dispositiu que hi haurà per garantir la seguretat sanitària de la jornada. El col·legi electoral serà l’habitual d’aquests darrers anys, el Pavelló Primer d’Octubre. Hi haurà una única cua per entrar, l’habitual, la que està a peu de pista, i la de sortir serà per l’accés de dalt.

Es recomana votar i marxar per evitar aglomeracions. A l’entrada del recinte, que estarà ventilat en tot moment, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic. Serà obligatori l’ús de la mascareta, caldrà mantenir la distància de seguretat i caldrà entrar seguint les indicacions dels responsables del col·legi. Es recomana que els votants portin la papereta ensobrada des de casa, tot i que als centres també hi haurà paperetes i cabines. L’elector mostrarà el seu document identificatiu a la mesa o el deixarà en una safata per a què les dades siguin comprovades. Quan els membres de la mesa ho autoritzin, podrà emetre el seu vot.

Com arreu del país, els membres de les meses se’ls haurà fet dies abans un test d’antígens i en el mateix dia se’ls prendrà la temperatura, que haurà de ser inferior a 37,5º. També es respectaran amb escreix les distàncies mínimes, es repartirà un equip EPI a cada membre, i es faran serveis de neteja periòdica. L’horari de votacions recomanat és de 9.00h a 12.00h (col·lectius de risc); de 12.00h a 19.00h, població general; i de 19.00 a 20.00h, persones en quarantena, positius, contactes estrets i sospitosos. Es recomana respectar aquestes franges per evitar riscos innecessaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa