MónTerrassa
Nova centenària a Matadepera
  • CA

Matadepera està d’enhorabona gràcies a la incorporació d’una nova centenària. Maria Viñaz va complir el passat dimecres 29 de setembre els 100 anys. L’alcalde Nil López i la regidoria de Benestar Social, Carme Querol, van acostar-se a saludar-la i a lliurar-li el corresponent ram de flors. Segons recull el portal de notícies Matadepera.cat, la Maria conserva un bon estat de salut i el cap ben clar. “És molt presumida”, van declarar familiars seus al mitjà, “I mai ha volgut celebrar el seu aniversari. Però avui ha estat una excepció”.

No és l’única matadeperenca que ha superat el centenari. Fa pocs dies, Maria Forrellad va celebrar els 104 anys, mentre que el passat mes de juliol, va ser el torn de Patrocionio Subirà, amb 102 anys, i al passat mes de juny, Mercè Flix en va fer 101. I si tot va bé, el pròxim 17 de novembre, Gertrudis Armengol en farà 105.

L’any en què naixia Maria Viñas, Warren Harding era el 29è president dels Estats Units i es fundava el Partit Comunista Xinès; Barcelona patia els sotracs de la violència anarquista, i el científic Albert Einstein era guardonat amb el Premi Nobel de Física. En l’apartat més lúdic, naixia l’escriptora Carmen Laforet, també ho feia la reconeguda Patricia Highsmith i a nivell català el pedagog i crític literari Joan Triadú. Per contra, dèiem adéu al compositor francès Camille Saint Saëns i al cantant italià d’òpera Enrico Caruso. I, en l’apartat d’efemèrides, destaca que Adrienne Bolland, pilot de proves francesa, es convertia en la primera dona que travessava els Andes en un avió mentre que fracassava el primer intent de fer el cim a l’Everest.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa