MónTerrassa
Ha mort en Pintoret, un il·lustre de la Matadepera de sempre
  • CA

Ha mort en Pintorer, un il·lustre de la Matadepera de sempre. Ho ha fet a l’edat de 87 anys, a primera hora del matí d’aquest dimecres. Se’n va Antonio Garcia Sellarès, en Pintoret, un representant la que va transitar entre les darreres vinyes, uns quants masos, i un món que ja ha desaparegut pels embats de la modernitat i els nous temps, informa Matadepera.cat.

Nascut l’any 1934 al poble a la mateixa casa on hi va viure tota la vida, en Pintoret va deixar ben aviat l’escola per començar a treballar en una fàbrica tèxtil però se’n va cansar i va voler seguir les passes del seu pare, que era pintor. Pel que fa al seu nom, “em venia del meu pare, perquè era baixet com jo”, va declarar en una entrevista a la Gaseta fa anys. “Si hagués sigut una persona de metro setanta, hauria estat “el pintor”, i si hagués estat de metro noranta li haurien dit “el pintoràs”, però, al ser menut, va ser “el pintoret. I el nom va passar de pare a fill”.

Des de ben jove, es va involucrar en la vida associativa del poble essent impulsor (i president durant 18 anys) de la creació de la Unió Excursionista de Matadepera, de la consolidació i pervivència de la Festa de Sant Llorenç al cim de la Mola durant 50 anys, de la recuperació de la Cavalcada de Reis i l’Agrupació Coral de Matadepera. També va ser l’impulsor de la recuperació de les Festes de Sant Sebastià (essent president de la Germandat entre 1974 i 1975), així com de la creació del cos de Bombers Voluntaris de Matadepera.

En una sala d’actes plena de gom a gom del Casal de Cultura, l’Ajuntament de Matadepera va reconèixer el 2017 Antonio Garcia i Sellarès, en “Pintoret” amb la Medalla d’Honor. Va rebre un càlid homenatge que va incloure la projecció d’un vídeo preparat per Matadepera Televisió i la glosa de Iago Otero.

La iniciativa de concedir-li la Medalla d’Honor va ser de Ramon Guinjoan, membre del Cos de Bombers Voluntaris de Matadepera, que va sol·licitar la concessió d’aquesta distinció el passat mes de maig, argumentant, entre d’altres punts, el fet que en “Pintoret” va ser el fundador i president de la Unió Excursionista de Matadepera, impulsor de la fundació del Cos de Bombers Voluntaris de Matadepera, de la recuperació de la Cavalcada de Reis i l’Agrupació Coral de Matadepera; impulsor de les Festes de Sant Sebastià (on va arribar a ser president de la Germandat entre 1974 i 1975); i organitzador durant 50 anys de la Festa de Sant Llorenç al cim de la Mola, entre d’altres iniciatives.

Profund coneixedor de Matadepera, especialment en la seva vessant més rural i natural, en “Pintoret” també ha estat pregoner de Festa Major (2008), impulsor de la Festa del Bolet i col·laborador en nombrosos escrits i publicacions municipals sobre el medi natural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa