MónTerrassa
Mor Pere Gutés, el mestre campaner de Matadepera
  • CA

Ha mot Pere Gutés, el mestre campaner de Matadepera, informa Matadepera.cat. Desapareix tota una institució al poble. Con s’escriu a Matadepera.cat, amb la seva mort desapareix un altre trosset de la Matadepera “de tota la vida”, la que ha viscut bona part del segle XX, amb una infantesa marcada per la guerra i la postguerra, i una maduresa on s’han vist totes les grans transformacions del poble. En Pere Gutés, en Pere Bolet, com era també conegut, va morir aquest passat dijous a la ciutat de Terrassa als 92 anys.

Nascut a Matadepera el juliol de 1929, en Pere Gutés se’l coneixia per treballar a la fruiteria de cal Gutés, que gestionava el seu pare, en Joan Gutés des de principis dels anys 40 del segle XX, i que amb els anys portaria el seu germà Jaume Gutés i la seva esposa Maria Garcia: primer amb una parada ambulant a la plaça de l’Església, després al Passatge del Rellotge i amb els anys al carrer Sant Joan 47.

Pere Gutés, però, era més conegut per ser “el mestre campaner” de l’Església de Sant Joan, labor que va exercir durant molts anys. Al 2002 fins i tot se li va dedicar un gegantó. Altres gegantons són Eduard Torres, “Edi”, Joan Moreno, la Heidi i en Pere Mata.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest divendres a 2/4 de 4 de la tarda a la Parròquia de Sant Joan.

L’església de Sant Joan és un edifici neogòtic amb teulada a dues vessants. Està situada a la cantonada formada pel carrer de Sant Joan i la Plaça de Jaume Torras. La façana d’accés té porta d’arc ogival d’inspiració gòtica, amb timpà decorat amb relleus florals i l’anagrama “JHS”. A la part superior hi ha una rosada calada. El coronament és a dues vessants, amb arquets ornamentals ogivals sostinguts per petites carteles florals. El campanar, situat a la banda esquerra de la façana, presenta planta quadrada i està format per tres cossos separats per cornises. El cos inferior és llis, el central té obertures circulars amb quadrifolis i el superior amb finestres ogivals. Els dos pisos superiors són de maó vist.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa