MónTerrassa
Matadepera torna a ser el municipi més ric de Catalunya
  • CA

Matadepera (Vallès Occidental), amb 22.806 euros de renda mitja anual per habitant, torna a ser el municipi més ric de Catalunya. I el segon de l’Estat. Per elaborar el rànquing, s’extreuen les dades que l’Agència Tributària ofereix de las declaraciones de la renda (IRPF) en municipis de més de 1.000 habitantes. En el podi hi ha pocs canvis respecte als d’anys anterios. Amb alguns moviments, i de vegades intercanviant posicions, els dos primers no varien.

Els matadeperencs són molt gelosos de la seva intimitat i se’n sap poc, o gens, de la gent amb diners que hi resideix. L’empresari Manuel Lao, que va vendre fa dos anys Cirsa per 2.000 milions d’euros, el futbolista ara entrenador del primer equip del FC Barcelona Xavi Hernández, el president de Repsol Antoni Brufau, molts petits, mitjans i grans empresaris de la comarca, especialment de Terrassa, hi tenen casa -torre cm se’ n’anomena al Vallès-, com a primera o com a segona residència.

La història del poble

Temps ençà, l’economia estava basada en l’explotació dels recursos naturals i agrícoles, oliverars i vinyes. A principis del XX, les indústries més importants eren la del carbó, la de la calç, la dels totxos i teules i la del vidre. Avui, Matadepera ha esdevingut un poble residencial, on el sector dels serveis, comerç i construcció, són les principals activitats econòmiques. És un poble d’urbanitzacions, però amb un centre eix de la vida social, comercial i lúdica. No hi ha grans edificis, i és una de les seves característiques principals.

Pozuelo de Alarcón (Madrid), Matadepera, i Boadilla del Monte (Madrid), el podi

Pozuelo de Alarcón (Madrid), Matadepera, i Boadilla del Monte (Madrid), els municipis de més de 2.000 habitants amb més renda anual mitjana per habitant. Donostia, Girona i Madrid són les capitals de província amb un percentatge més alt de seccions censals amb renda molt alta. Gipuzkoa, Madrid i Biscaia són les demarcacions amb més renda anual per habitant.

La llista a Catalunya

Matadepera (Vallès Occidental), amb 22.806 euros; Sant Just Desvern (Baix Llobregat), amb 21.510; i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), amb 21.304, van ser els municipis catalans amb una renda anual mitjana per habitant més elevada l’any 2020. Les xifres publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística destaquen que a Catalunya el 49,1% dels municipis estan entre el 25% més rics de l’Estat. En concret, entre les 10 ciutats més riques de l’Estat n’hi ha quatre de la demarcació de Barcelona.

Matadepera és el tercer municipi més ric de l’estat

Matadepera, el segon municipi més ric de l’Estat espanyol

Matadepera deixa de ser el poble més ric de Catalunya

Matadepera, un mar de piscines a la muntanya

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 09, 2022 | 11:26
    Ricard octubre 09, 2022 | 11:26
    El que no es diuen és quants impostos paguem els catalans de les rendes esmentades i quants d'aquests impostos ens tornen en forma béns i serveis. Resulta que bascos i castellans cobren més que nosaltres, paguen menys impostos i gaudeixen de molt millors serveis públics. La gran estafa dels racistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa