MónTerrassa
Matadepera manté els impostos congelats per al 2020
  • CA
Ple municipal de Matadepera
Ple municipal de Matadepera | Matadepera.cat

!--akiadsense-->

La Sala de Plens de Matadepera va acollir dijous passat un dels plens més rellevants de tot el calendari, el de l’aprovació de les ordenances fiscals pel proper any. I el més destacat és que, un cop més, continua la congelació d’impostos, taxes i preus públics d’anys precedents per al 2020. La Regidora d’economia i hisenda Bet Fonollosa ha defensat l’aprovació de les taxes i ordenances apuntant que “les bones finances municipals ens porten a mantenir els mateixos impostos, introduint, fins i tot algunes bonificacions”, segons informa Matadepera.cat.

En aquest sentit, en l’Impost de Béns Immobles, es manté la bonificació per a les famílies nombroses on la quota per fill és de 100 €uros. També continua la bonificació en els preus públics per a famílies nombroses, d’un 20% per fill a l’Escola Bressol Municipal Ralet Ralet i l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou. Pel que fa a l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, la bonificació que fins ara era del 50% pels cotxes elèctrics, passa al 75% pels vehicles de zero emissió, mantenint el 50% de bonificació pels d’etiqueta zero.

El ple de les ordenances ha estat aprovat amb els vots a favor de Junts per Matadepera, els contraris d’ERC i CUP i l’abstenció de Ciutadans. La portaveu d’ERC Anna Piñol ha justificat el vot en contra argumentant que “hem proposat sense èxit un híbrid de bonificacions progressives en els impostos atenent el paràmetre de famílies monoparentals o nombroses i el dels ingressos per tal que hi hagi matadeperencs que puguin quedar alliberats d’una part tributària”. Criticant que hi hagi hagut “un ànim recaptatori malgrat que aquest sigui un ajuntament sanejat”, s’ha conclòs apuntant que “tampoc s’ha afavorit les famílies que volien fer ús d’energies renovables”.

Rosa Martínez de la CUP, per altra banda, ha argumentat el vot en contra de la seva formació apuntant primer “la poca idoneïtat de realitzar un ple extraordinari el dijous a primera hora del matí tenint en compte la situació política del país”. Argumentant que “l’important romanent de Tresoreria es podria invertir en rebaixar els impostos i no limitant-se a congelant-nos”, ha criticat també l’augment dels abonaments de les piscines pels no empadronats a Matadepera apuntant que “no hem de fer distincions”.

El ple també ha inclòs la designació dels membres de les meses electorals de les eleccions generals del 10 de novembre, i una declaració institucional rebutjant la sentència pels líders independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa