MónTerrassa
Matadepera declara dia festiu l’1 d’octubre

Matadepera ha aprovat declarar com a festiu el dia 1 d’octubre. El ple ordinari de l’Ajuntament de Matadepera va debatre la proposta, sorgida des del Consell per la República i amb el suport de l’ANC Matadepera, de declarar la data de l’1 d’octubre festa local, en commemoració del referèndum d’autodeterminació que va tenir lloc el 2017.

La moció va ser aprovada per tres grups municipals, Junts, ERC i CUP, i va obtenir el vot contrari de Ciutadans, segons recull el portal municipal Matadepera.cat. D’aquesta manera, 12 dels 13 regidors de l’Ajuntament matadeperenc s’hi van mostrar a favor.

Intercanvi de festes

El dictamen aprovat pel Consistori suposarà que a partir del 2024, l’1 d’octubre els matadeperencs estaran de festa. En els casos que el dia caigui en festiu, com passaria aquest any, que cau en dissabte, el vinent, que serà en diumenge, les dues festes locals que hi havia fins ara (la del gener, coincidint amb les Festes de Sant Sebastià; i la d’agost, amb la Festa Major) es mantindran. A partir del 24, que l’1 d’octubre caurà en dia feina, en dimarts, se substituirà pel dilluns de la Festa Major.

Més de 4.500 vots

El referèndum a Matadepera de l’1 d’octubre de 2017 es va saldar amb 4.333 dels 4.554 vots emesos a favor a d’una república catalana. En canvi, un total de 141 persones van desplaçar-se fins al pavelló municipal per fer valdre el seu dret a vot amb un “No”. També s’hi van comptabilitzar un total de 63 vots en blanc i 16 vots nuls. La participació va ser d’un 65,7%, una xifra només dos punts per sota, per exemple, de la registrada en les eleccions al Parlament de Catalunya del 2021, on van ser del 67,09%. Mesos més tard l’equipament on es va celebrar la votació es va rebatejar amb el nom “Pavelló Primer d’Octubre”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Peter a juny 04, 2022 | 22:48
    Peter juny 04, 2022 | 22:48
    Tota Catalunya hauria de commemorar l'1 d'octubre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa