MónTerrassa
Matadepera acull per primer cop el VOC►Mostra de talent audiovisual en català
Fotograma de L'Estrany que es podrà veure al VOC
Fotograma de L’Estrany que es podrà veure al VOC | Omnium

!--akiadsense-->

La 5a edició dels premis i mostra VOC► –Versió Original en Català-, que organitza Òmnium Cultural, ha arrencat aquest dimarts 9 de febrer amb un acte inaugural amb aforament limitat a la Llotja de Lleida, i passarà per una quarantena de localitats del país fins al 28 de febrer, entre elles, Matadepera.

El VOC és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts. Engloba tres categories: curtmetratges documentals, curtmetratges de ficció i Sala Oberta, destinada a projectes audiovisuals emmarcats dins dels nous formats, en fase de desenvolupament. És a la vegada, una mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que té lloc arreu de Catalunya.

Enguany el projecte audiovisual de l’entitat presidida per Jordi Cuixart s’adapta a les mesures sanitàries contra la Covid-19 i, com a principal novetat, es podrà veure a través de FilminCAT, una plataforma de distribució en línia de cinema i sèries íntegrament en català. Amb l’objectiu d’evitar concentracions de gent i desplaçaments, el VOC opta així per oferir una nova modalitat no presencial per gaudir de la mostra audiovisual. A més, i amb la mateixa intenció, també s’incorpora als instituts que ho sol·licitin, on s’oferirà la possibilitat de projectar una selecció dels curts finalistes per tal de treballar-los directament a les aules, més enllà de les sessions especials que anteriorment es feien.

La mostra presencial està formada per dues sessions d’una hora i mitja cadascuna que a Matadepera es projectaran la primera el diumenge 21 de febrer i la segona el dissabte 27 de febrer, ambdues a les 18 h al Casal de Cultura. A cada sessió s’hi projectaran 5 curtmetratges diferents, siguin ficcions o documentals. A més, durant les sessions es podrà votar al millor curtmetratge i els més votats s’emportaran el premi del públic al millor curtmetratge de ficció i el premi del públic al millor curtmetratge documental. L’entrada és gratuïta, però cal reservar-la prèviament, ja que l’aforament és limitat. Es poden reservar a través de la pàgina web del VOC, des d’on també es canalitzaran totes les votacions, per evitar les paperetes físiques i complir amb les mesures higièniques establertes per les autoritats. Les persones que reservin entrada rebran un link per votar. La mostra també comptarà, per primera vegada, amb subtítols descriptius per a persones sordes o amb dificultats auditives. En total, el VOC ha rebut enguany s’han presentat un total de 123 projectes, dels quals se n’han acabat seleccionant 15.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa