Les treballadores de l’EBM Ralet Ralet de Matadepera han escrit una carta reivindicant la falta de mesures i de visibilitat que pateixen, ni només elles sinó per extensió tot el sector. Sota el lema “estem desprotegides” manifesten que “un cop més, les bressol som les gran oblidades”. Recorden que “nosaltres no fem vacances del 22 de desembre al 8 de gener, tenim menys vacances que les escoles, i fa una mica de ràbia però és així. Una mica guarderia a vegades, encara que no ens agradi”.

Tanmateix, aquest any consideren que aquesta ‘discriminació’ es veu agreujada per la crisi de la Covid i per com s’està gestionant dins del sector. “La Generalitat fa un anunci dient que s’allarguen les vacances per prevenir possibles contagis. Els alumnes de les escoles de primària i secundària tornaran el dia 11. O el 18. Un altre cop no parlen de les escoles bressol. No us afecta, ens diuen els inspectors. No tanquem, diuen els ajuntaments“, lamenten. “Estem enmig d’una pandèmia mundial i en un període d’alt risc. I exposar els 8, 13 i 20 infants a venir a l’escola després que hagin dinat amb les seves 2, 3 o 25 bombolles, ens sembla una imprudència. No parlem de vacances, parlem de prudència i de respecte. I d’una societat i un govern que s’obliden del període més important de la vida de qualsevol persona”, exposen en el comunicat.

Així mateix, a més de queixar-se de tenir “unes ràtios molt per sobre de l’ideal” també denuncien la falta de material per protegir-se. “Treballem amb infants molt petits que, evidentment, no poden portar mascareta, i per tant, ni ells ni nosaltres estem protegits. En cap moment ningú s’ha preocupat per facilitar-nos mascaretes FFPP2 o similiars que ens protegeixin. Tenim companyes que canvien d’aula constantment, no tenen un grup estable, fan de reforç. Ni tan sols ells tenen accés a aquesta protecció. Poseu-vos la pantalla, ens diuen”.

Nou comentari