Els cribatges de Setmana Santa deixen 200 alumnes confinats a Matadepera

Protecció Civil alerta del repunt de contagis al municipi, especialment entre els joves

Les dades sobre l’evolució de la pandèmia a Matadepera indiquen que el risc de rebrot continua molt alt. Els testos positius acumulats també han anat creixent. Segons informa Matadepera.cat, a data 12 d’abril, n’hi ha 814 (amb un increment de 40 respecte a la setmana anterior), quan al 5 d’abril n’hi havia 774, i el 29 de març 754.

La situació a les escoles presenta algunes particularitats, ja que després de Setmana Santa s’han fet cribratges massius als cursos de batxillerat, i això ha donat com a resultat que l’Escola Montcau-La Mola, té actualment un centenar de persones confinades.  L’Institut també té confinats un parell de grups amb 88 persones confinades.

Fonts de Protecció Civil de l’Ajuntament de Matadepera apunten que el contagi s’ha produït majoritàriament entre joves i els seus familiars i que, malgrat que continua el procés de vacunació especialment en col·lectius vulnerables, també és cert que la mitjana d’edat dels ingressos hospitalaris ha disminuït considerablement. “Davant d’aquesta situació, hem de continuar les mesures de seguretat que fins ara ens han estat útils: mascareta, distància, higiene de mans, i seguir les directrius que ens van arribant. Falta molt poc pel final i convé que no ho allarguem més del necessari”, apunten.  

Nou comentari