MónTerrassa
El cribatge massiu a l’Institut de Matadepera detecta 43 positius
  • CA

L’Institut de Matadepera ha anunciat que el cribratge massiu que es va fer el divendres passat a tot l’alumnat i personal del centre per tal de detectar casos de persones asimptomàtiques que podrien contagiar la Covid-19, ha donat com a resultat 43 positius (37 alumnes i 5 professors), el que representa un 6% aproximat de tot l’alumnat.

Això ha obligat a confinar un total de 18 classes més (una ja estava aïllada), de les que 4 són de Batxilerat i la resta d’ESO. En total, prop de 450 alumnes que es queden a casa.

Les proves que es van realitzar divendres passat eren estrictament epidemiològiques: evolució del nombre de positius al poble durant la setmana anterior i nombre d’alumnes del centre, tenint una especial cura amb les franges d’edat en les què veu que està creixent més la incidència. Ha estat el primer centre educatiu del poble en què es fa un cribratge massiu. La prova va durar pocs minuts, i com se sap, s’obté la mostra del nas mitjançant una tècnica de frotis nasal poc invasiva, diferent de les de PCR normals. És senzilla i va ser realitzada tant per personal sanitari com pels propis alumnes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa