Fredi Pujal, Antoni Ruiz, Nil López i Marcel·lí Bosch amb el pla acabat de presentar

Fredi Pujal, Antoni Ruiz, Nil López i Marcel·lí Bosch amb el pla acabat de presentar | Matadepera.cat

Les dependències municipals van acollir el passat dimecres 15 de gener el lliurament del Pla de prevenció d’incendis forestals de la Urbanització de Cavall Bernat elaborat per la Diputació de Barcelona. A l’acte hi ha va assistir l’Alcalde Nil López, el cap de l’àrea de gestió de territori i primer tinent d’alcalde, Marcel·lí Bosch i el tècnic Fredi Pujal, que van rebre el projecte de mans d’Antoni Ruiz Roca, enginyer forestal de la Diputació de Barcelona. Segons informa Matadepera.cat, la idea és demanar ajut econòmic a la mateixa Diputació per tal de poder-lo executar de cara al proper any 2021.

El Pla de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions i nuclis de població (PPU) conté la informació tècnica i administrativa necessària per a poder posar en pràctica les mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals. D’entre les mesures que es preveuen hi ha assegurar l’existència d’una franja exterior de protecció d’almenys vint-i-cinc metres d’amplada al voltant, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida que compleixi determinades característiques; i mantenir el terreny de totes les parcel·les i zones verdes interiors a la franja de protecció en les mateixes condicions que s’estableixen per a les franges de protecció.

Totes les urbanitzacions que tenen franja de protecció acabaran tenint el seu pla. A banda de Cavall Bernat, que és el que s’ha presentat, ja disposen de pla Les Pedritxes i els Rourets. Està ja demanat el del Pla de Sant Llorenç i se sol·licitarà properament el de Can Robert, Can Prat i Can Solà del Racó

Nou comentari