MónTerrassa
El Teatre Principal de Terrassa
  • CA
El Teatre Principal de Terrassa | Fons Ragon/AMAT

!--akiadsense-->

Sabeu reconèixer aquest edifici històric? Ara presenta un aspecte molt diferent, però la seva funció és la mateixa. Es tracta del Teatre Principal.

El Teatre Principal de Terrassa és una edificació teatral els orígens de la qual es remunten al 1866, per a l’esbarjo de la burgesia industrial de la ciutat. L’edifici actual, situat a la plaça de Maragall núm. 2, és obra de la reforma de 1911, d’Enric Catà i Francesc Guàrdia, gendre de Lluís Domènech i Montaner i col·laborador seu en la construcció del Palau de la Música Catalana. S’inaugura el 15 de desembre de 1911, amb la representació de l’opereta La Geisha. Fou reformat el 1916 per Josep Maria Coll i Bacardí, que en va eliminar la decoració modernista de la façana. L’edifici està inclòs al catàleg del patrimoni historicoartístic de la ciutat.

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guillem-Jordi Graells a gener 21, 2018 | 12:48
    Guillem-Jordi Graells gener 21, 2018 | 12:48
    El text és breu però està ple d’errades. L’origen del teatre és el 1836, que es va inaugurar el primer teatre estable al carrer Sant Pau, on ara hi ha el magatzem Freixa, la seu de la CECOT. Es va cremar el 1847 i el 1854 una societat adquirí els terrenys on és ara, i es va inaugurar el 1857. El 1911 es va inaugurar la reforma de Catà i Guàrdia però Coll i Bacardí no va eliminar cap decoració modernista, només reformes menors, ja que l’aspecte original en substància és el que veiem ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa