MónTerrassa
Sabeu on era l’Hotel Bonavista de Terrassa?

L’Hotel Bonavista de Terrassa tenia 25 habitacions, amb 12 balconades de cara a la Rambla. “Era senzillet i només hi havia un bany complet per tots. A la part baixa hi havia dos menjadors on es feien banquets de casament. L’hotel va tancar el 1950 i a finals de segle fou enderrocat”, explica Joaquim Verdaguer. Se situava a la Rambla cantonada amb els carrers de Volta i Pare LLaurador.

Per saber-ne molt més

Ens explica Joaquim Verdaguer que en el segle XV, Terrassa a mig camí de Barcelona a Montserrat disposava, pels pelegrins i carreters, de dos hostals: el d’en Satorra situat a la plaça cantonada amb el carrer Major i, el d’en Alberigues, a la cantonada de la plaça amb el carrer de Canterer, on anys a venir hi haurà el Mesón de los Arcos, que encara conservava a la façana una finestra gòtica de l’hostal antic. A començaments del segle XX, abans del “Mesón”, hi havia una fonda de mala fama anomenada “Cal Torero”, i que era molt freqüentat per còmics, passavolants, ballarines i gent de baixa estofa.

L’arribada del tren del Nord l’any 1856 i la instal·lació de l’estació a les afores de la vila va comportar que els viatgers anessin amunt i avall per un camí entre camp d’oliveres. Tan bon punt es va començar a urbanitzar el carrer del Nord, van començar a sovintejar els llocs de restauració per donar servei als viatgers: La Fonda Europa, la Fonda Universo, la Posada del Carril, la Fonda de Cal Català, el Restaurant Petit Pelayo.

Altres hostals

L’Hostal del Fum o restaurant Burrull és un hostal que es va fundar l’any 1888 per donar aixopluc als carreters i traginers que feien parada per tastar les seves famoses mongetes amb cansalada. Cuinaven a l’aire lliure i això produïa gran quantitat de fum, d’on li ve el sobrenom d’Hostal del Fum. La família Burrul es va fer càrrec de la fonda l’any 1932, a la qual van posar el nom de Hostal Rich. L’any 1939 li van canviar el nom per Hostal Burrull. Poc a poc van anar substituint les cambres per menjadors. L’ultima habitació disponible va desaparèixer l’any 1964.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa