Un dels principals eixos comercials deTerrassa

Una imatge del fons fotogràfic municipal (Amat)

La rambla Francesc Macià en construcció

La rambla Francesc Macià en construcció | Fons AMAT

Avui és un dels espais més dinàmics i comercials de la ciutat. I un dels vials més amples de Terrassa. Es tracta d’un carrer del barri de Sant Pere Nord. Es va inaugurar el 10 setembre de 1989 i es va fer una primera ampliació el 29 d’abril de 1996.

El centre neuràlgic és la Rambla de Francesc Macià. En principi, aquest vial estava projectat com a continuació del carrer Maestrat, un cop travessada la carretera de Matadepera. No va ser fins a l’any 1984 que es va desviar la seva entrada fins a la plaça de l’Aigua i se li va assignar el nom de Rambla de Francesc Macià.
En aquells moments, el veïnat va témer que aquest vial es transformés en una gran avinguda amb molt de trànsit, que dividís el barri. Però aquesta funció l’ha acabat assumint l’Avinguda Béjar i la Rambla de Francesc Macià s’ha transformat en un eix vertebrador on hi ha els comerços i els principals equipaments del barri.
Curiosament se li ha donat el nom de Rambla, quan en realitat, aquest vial no ha estat mai un curs d’aigua, com es pot suposar pel seu nom.

.

Nou comentari