MónTerrassa
Can Montllor del Passeig, de casa pairal a part d’un hospital de Terrassa
  • CA
Edifici de la casa Montllor al Passeig, on s'instal·larà la futura seu de la Mútua de Terrassa. Anys 20.
Edifici de la casa Montllor al Passeig, on s’instal·larà la futura seu de la Mútua de Terrassa. Anys 20. | AMAT

!--akiadsense-->

A mitjans del segle XIX, la família Tobella va instal·lar-se a la casa número 5 del carrer Major de Sant Pere de Terrassa. Tanmateix, l’any 1862, Magí Tobella va obtenir el permís de l’Ajuntament per construir-se una casa al Passeig, cantonada amb el carrer García Humet, que va anomenar Can Montllor, com la masia de la qual també n’havia estat propietari.

Segons explica Jordi Plana, en el seu blog Passejant per Terrassa, de Can Montllor del passeig ha arribat fins els nostres dies, la planta rectangular de l’edifici i les façanes remodelades (nord, est i oest). La façana de la plaça del Dr Robert, és la que conserva més elements de l’antic edifici: Els arcs rebaixats de les tres obertures de cada planta, (planta baixa i dos pisos), els balcons del primer i segon pis, la línia d’imposta entre la façana de la planta baixa i del primer pis i part de la cornisa.

L’edifici ha variat el seu aspecte amb el pas del temps atenent els diferents usos que li donaren els seus propietaris: residencial, oficina bancària, oficina d’assegurances i en l’actualitat, un ús hospitalari per part de Mútua Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa