MónTerrassa
Fa 82 anys es va inaugurar el Cinema Rambla de Terrassa
  • CA
L’edifici conserva els cartells de l’antic cinema | Joan Manel Oller

!--akiadsense-->

Els adolescents ja no se’n recorden perquè va ser just l’any 2000 que va abaixar les portes. Però on actualment troben la botiga Zara, a la rambla d’Ègara, hi havia hagut un dels cinemes més importants no sols de Terrassa sinó del país. El Cinema La Rambla es va inaugurar un 11 d’abril de 1935, ara fa 82 anys, i va estar en actiu fins al 29 d’octubre de 2000, quan els seus propietaris, els empresaris Joan i Pere Mollet i Enric Gratacós, van anunciar que tancaven definitivament les portes de la sala. Va ser un cop dur, perquè vuit mesos enrere els egarencs havien vist ja com es clausurava un altre cinema emblemàtic, el Principal. Quatre anys més tard, el 2004, els cinemes acollien l’obertura del principal establiment a la ciutat de la gran cadena d’Amancio Ortega.

Malgrat que tant l’exterior com l’interior de l’edifici es van anar rehabilitant i restaurant, adaptant-se als nous temps i necessitats, els cinemes no van poder evitar el seu tancament. Tal i com recorda el portal Records de Terrassa inicialment va ser conegut com “el cine nou”, i va ser aleshores que era referència a l’Estat per ser un dels cinemes amb més capacitat. Fins a 2.400 persones podien presenciar una de les projeccions a la sala gran.

El primer preu de les entrades va ser de 1,25 pessetes a platea i 1,50 pessetes a preferència (el primer pis). Com a curiositat, Josep Maria Riera, en un article publicat a Diari de Terrassa, recorda que la primera pel·lícula que s’hi va projectar va ser La princesa de la Zarda, un film dirigit per Robert Herith i Walter Röhrig, amb Marta Eggert i Hans Söhnker com a protagonistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa