MónTerrassa
La xemeneia Saphil de Terrassa es rehabilita de dalt a baix
Només en resta la xemeneia i un parell de naus
Només en resta la xemeneia i un parell de naus | FAVT

!--akiadsense-->

Un projecte contempla tots els treballs necessaris per a rehabilitar la xemeneia Saphil, situada a la plaça de l’Anònima de Terrassa. Atesa l’alçada d’aquest element del patrimoni urbà, i l’estretor de l’espai interior, s’utilitzarà una bastida especial que permetrà treballar amb seguretat.

Les actuacions es realitzaran tant per l’exterior com per l’interior de l’edifici. Es substituiran els reforços metàl·lics existents per nous reforços de fibra de carboni, material que té un millor comportament en exteriors i requereix menys manteniment. Es repararà el mur de la xemeneia, rejuntant i substituint les peces en mal estat, i es cosiran les esquerdes i es consolidaran els rètols.

Fabrica Saphil. Opuscle Saphil, 1929
Fabrica Saphil. Opuscle Saphil, 1929 | Arxiu Municipal de Terrassa

!--akiadsense-->

Es netejarà el mur tant per l’exterior com per l’interior i s’hidrofugarà per la cara exterior. Es realitzaran tasques de manteniment al barret de la xemeneia, al parallamps, es farà una nova instal·lació d’enllumenat interior per inspeccions i es col·locarà una nova escala d’accés a l’interior. Per últim es desmuntarà la bastida i es reacondicionarà l’entorn de la xemeneia que hagi resultat malmès per les obres.

SAPHIL
SAPHIL | Joaquim Verdaguer

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa