MónTerrassa
Una web de fotos especial per apropar l’emoció del món casteller a tothom
  • CA

El primer portal web de fotografia castellera (www.castells.photo) neix amb ADN terrassenc. Una de les impulsores d’aquest gran projecte és l’egarenca Mireia Comas (@mireiacomas). L’altre és David Oliete (@davidoliete). Dos fotoperiodistes de prestigi reconegut arreu que han fet del món casteller part de la seva vida. Els apassiona la fotogragia i els hi apassionen els castells i tot el que els envolta, i ho han captata amb les seves càmeres a mil i una places del país i d’altres indrets. Les seves imatges sempre aporten alguna cosa més, tenen un valor afegit que mostra detalls que d’altra manera passarien desapercebuts. Ara, aprofitem per posar en marxa una iniciativa que promet coses noves, tot aprofitant que l’aturada obligada per la pandèmia de la covid-19 torna a quedar enrere, que han tornat els assajos i que les plaves comencen a veure con es tornen a aixexar construccions. Poc a poc, la represa comença a ser una realitat.

www.castells.photo apareix amb el doble objectiu de prestigiar el fotoperiodisme i apropar les emocions del fet casteller al gran públic o els mitjans de comunicació. Mireia Comas i David Oliete encapçalen aquest projecte que es vol convertir en el lloc de referència de la fotografia
castellera.

La nova web és una galeria de fotografies, tant descriptives com artístiques, dels diferents actors que configuren una diada: tant les colles i els castelleres i castelleres, com el públic, les estructures o els detalls que es poden copsar a plaça. Els usuaris, un cop registrats, poden descarregar les imatges en resolucions i preus diferents tant per a ús privat o com per a mitjans de comunicació. El banc d’imatges no contempla l’ús de les fotografies per a finalitats comercials.

Comas és fotògrafa documental freelance amb seu a Terrassa i està vinculada amb el món casteller des que tenia 6 anys. Ha captat moments tant virals com “El petó casteller” que va donar la volta al món a través dels mitjans i les xarxes socials. Oliete, nascut a Tarragona, ha publicat en diferents mitjans nacionals i internacionals d’una vintena de països i ha treballat en diferents projectes sobre castells com anuncis promocionals del Concurs o els curts documentals “Les Primeres Mans” i “Som Castells”.

Castellsphoto neix amb la voluntat de fer arribar el món casteller arreu i té previst anar ampliant el número de fotògrafs que hi participin properament. Les persones, tant professionals com amateurs, que tinguin material que vulguin presentar, poden fer-ho seguint les instruccions de la pàgina. El nou banc d’imatges de fotografia castellera d’autor ha estat possible gràcies al suport de Repsol i l’Ajuntament de Tarragona a partir dels ajuts extraordinaris per a l’àmbit cultural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa