MónTerrassa
Els usuaris de la C-16 perdran el descompte del 45% si no tenen Teletac o Satelize
  • CA

Els usuaris de la C-16 perdran el descompte del 45% que s’aplica en el preu del peatge des de fa 20 anys, de dilluns a divendres i a totes hores, si no tenen el sistema Teletac o l’aplicació gratuïta Satelize. Ho ha confirmat aquest dijous el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, qui també ha assegurat que, actualment, aquesta és l’única autopista de Catalunya on no cal aquest requisit per poder accedir a una part dels descomptes. Segons ha dit, el 60% dels vehicles que utilitzen aquest peatge ja tenen algun d’aquests dos sistemes. Amb aquesta decisió, el Govern ignora les peticions del Consell Comarcal, que tot just fa una setmana demanava que es posposés aquesta mesura i que, per tant, es permetés que poguessin accedir a les bonificacions els qui paguen amb targeta o en efectiu.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat aplicarà, a partir de l’1 de setembre, el requisit d’haver d’utilitzar els sistemes de pagament dinàmic, és a dir, Teletac o Satelize, per tal que els usuaris de l’autopista C-16, que connecta Manresa amb Terrassa, puguin continuar beneficiant-se dels descomptes que s’apliquen des de fa 20 anys a la via, de dilluns a divendres, i que representen una rebaixa del 45% del preu del peatge.

Aquesta decisió arriba quan tot just fa una setmana el Consell Comarcal reclamava, en canvi, que es posposés aquesta decisió. “No m’imagino el Bages lliure de tecnologia”, ha assegurat. De fet, segons ha dit, la C-16 és l’únic peatge de Catalunya on no cal aquest requisit i ha assegurat que, actualment, el 60% dels usuaris ja fan servir el Teletac o l’aplicació. A més, ha assegurat que és difícil arribar al 100% i tampoc és l’objectiu, ja que part d’aquests són turistes o gent que utilitza la carretera esporàdicament. Ara el focus està, especialment, en les empreses, ja que, segons ha dit, són les que més paguen amb targeta.

Sobre la possibilitat d’ampliar la gratuïtat que s’aplica només durant unes determinades franges horàries, Gavín ha dit que el Govern no tanca les portes a fer-ho però, en tot cas, serà sempre sota criteris ambientals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa