MónTerrassa
Les urgències de Mútua respiren després de dies amb 140 pacients

El Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa (HUMT) és -sens dubte- un dels que més ha patit l’actual situació d’excepcionalitat per la pandèmia del coronavirus. En conseqüència, des de principis de març, ha hagut de repensar-se. Els professionals de l’entitat s’hi han bolcat amb la voluntat d’ajudar a l’assistència de l’elevat volum de pacients que va començar a registrar-se per la pandèmia.

En el transcurs d’aquestes setmanes es van arribar a acollir fins a 140 pacients i a dia d’avui n’hi ha poc més d’una trentena amb la qual cosa la pressió assistencial ha disminuït molt. Coincidint amb la segona setmana de març, el Servei d’Urgències es va reestructurar per tal de garantir la separació dels pacients amb sospita de Covid de la resta. En aquest sentit, les patologies urgents de caire pediàtric es van traslladar a la planta 2 de l’edifici històric amb el propòsit que les urgències generals disposessin de més espai i es pogués permetre una gestió més eficaç dels pacients adults, podent diferenciar les zones d’atenció a pacients amb i sense sospita de Covid.

També des de mitjans de març, es van redirigir els fluxes de pacients de manera que a Urgències Hospitalàries s’atenien majoritàriament pacients moderats o greus. La resta van quedar absorbides per l’Atenció Primària o Domiciliària. Des de l direcció de Mútua es destaca: “Sense distinció per especialitat i amb una gran capacitat d’entrega, en el transcurs d’aquestes darreres setmanes bona part dels professionals de l’hospital i també d’Atenció Primària s’han afegit a prestar assistència al Servei d’Urgències. També convé posar en valor el paper dels residents que han fet guàrdies extres per ajudar. El Servei de Radiologia ha fet una col·laboració molt important en la interpretació de les imatges radiològiques, que és especialment complicada en els pacients amb Covid i afectació pulmonar”.

Nou comentari

Comparteix