MónTerrassa
Un projecte del CST sobre les seqüel·les de la Covid, finançat per La Marató de TV3

El projecte NAUTILUS presentat pel grup de recerca Cervell Cognició i Conducta de la Fundació Joan Costa Roma – Consorci Sanitari de Terrassa, que lidera la Dra. Maite Garolera ha estat seleccionat com un dels projectes finançats per la Marató de TV3 d’enguany dedicada a la COVID-19.

La Fundació La Marató va rebre 229 projectes candidats a rebre finançament. Després de les valoracions, han estat 36 els projectes de recerca, impulsats per 98 equips d’investigació, que rebran el finançament d’aquesta edició, 13.864.073 €, entre ells, el projecte NAUTILUS. En aquesta edició, i de forma extraordinària, la Fundació La Marató ha avançat i accelerat el procés d’adjudicació de fons recaptats. L’emergència sanitària provocada per la pandèmia, i la urgència per conèixer el nou coronavirus, la manera de prevenir-lo, diagnosticar-lo i tractar-lo, ha accelerat l’estudi dels projectes presentats.

NAUTILUS pretén estudiar les afectacions cognitives, emocionals, funcionals i de connectivitat cerebral produïdes per la malaltia, seqüeles que limiten la qualitat de vida dels pacients que l’han patit. En l’estudi també participen la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest projecte coordinarà  fins a 22 hospitals públics per avaluar més de 400 malalts. Les dades recollides s’analitzaran mitjançant intel·ligència artificial per determinar quins són els factors més rellevants, determinants de les falles cognitives associades a la malaltia. Aquest estudi vol ajudar a entendre millor la COVID-19 i trobar tractaments adients pels pacients que la pateixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa