MónTerrassa
Un gran incendi crema les Martines de Terrassa
  • CA

Primer gran incendi foresytal de l’any a Terrasssa. És un no parara de veure helicòpters amunt i avall pel cel de la ciutat. Han estat activades 10 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat per un incendi de vegetació a Terrassa (avís rebit 19.00h). El foc, proper a la urbanització les Martines, hauria cremat una zona de camps i ara avançaria, en descendent, per zona forestal. El fum es pot veure des de tot Terrasssa i Matadepera i tambés des del Vallès Occidental i el Barcelonès. El telèfon d’emergències 112 ha rebut almenys 200 trucades relacionades amb aquest foc al sud de la població i en una de les urbanitzacions més conegudes.

En un primer moment s’ha prioritzat el flanc esquerre de Terrassa, que era el més proper a nucli habitat. El flanc dret s’ha anat obrint per zona forestal i el cap ha arribat a una pista i l’està saltant en algun punt. Es treballa amb eines manuals al flanc dret de l’incendi.

L’alcalde Jordi ballart ha explicat que s’ha activat el Pla d’Emergència per l’incendi de Les Martines. El foc no ha afectat cap habitatge ni hi ha ferits. Hi ha dues famílies desallotjades i tres de confinades. S’ha habilitat la ZEM Can Jofresa per acollir persones desallotjades.

Segons ha pogut confirmar Món Terrassa, helicòpters bombarders agafen l’aigua de la piscina de Vallparadís. Cal indicar que avui ha estat un dia molt calurós a Terrassa i a tot Catalunya i que el dèficit hídric de la ciutat és espectacular: des de gener han caigut 150 litres per metre quadrat, quan la mitjana és de 350 al municipi en el mateix període.

Protecció Civil recomana no us apropar-se a la zona de l’incendi per deixar treballant als equips d’emergències. ERC recorda que mateix no hi ha habitatges afectats ni ferits, però repeteix que ningú ha d’anar cap allà. Escriu la regidora republicaba: Molta força als veïns i veïnes. Ho seguim amb preocupació i atenció. Segons ha informat la Policia de Terrassa ‘han desallotjat preventivament dos cases del carrer de la Carena del Mas Bellver, i la resta del carrer estan confinats.

Incendi a les Martines/Bombers
Incendi a les Martines/Bombers
Incendi a les Martines/Joan Manel Oller
Incendi a Les Martines/ Jaume Maeso
Incendi a Les Martines/Aurora Viu
Incendi a Les Martines/C.C.
Incendi a Les Martines/Bombers
Incendi des de la C-58 des de Barcelona/Marta Maseras
El fum vist des de Vallparadís/I.S.
Incendi a les Martines/Joan Manel Oller
Incendi a les Martines/Joan Manel Oller
Incendi a les Martines/Joan Manel Oller

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa