Un aquari sense peixos que ha costat més de 10 milions d’euros. Una infraestructura faraònica que no s’ha arribat a utilitzar mai. Després de més de cinc anys de la seva construcció, segueix igual que el primer dia. El Parc de la Història i el Mar de San Fernando, Cadis, havia de ser un revulsiu turístic per a la zona, però s’ha quedat en no res. Ara està considerat el sisè edifici més inútil d’Espanya.

Es tracta d’un modern edifici de 27.000 metres quadrats, envoltat d’aigua, amb 18 tancs d’abastiment, però no hi ha cap empresa que el vulgui gestionar. “Hi havia un acord amb la Fundació Cousteau que estava disposada a gestionar-lo, però abans d’acabar les obres es van fer enrere i es van desentendre del projecte”, explica Carlos Cherbuy, periodista de La Voz de Cádiz.

A partir d’aquell moment, el consistori va treure a concurs la gestió del projecte, però després de molts intents, l’Ajuntament va haver de declarar deserta la licitació del contracte de concessió. Ningú no hi vol entrar. “Tot i haver-hi una clàusula al contracte que diu que l’Ajuntament de San Fernando es fa càrrec de les pèrdues anuals del Museu, cap empresa s’ha ofert per gestionar-lo”, assenyala Cherbuy.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa