MónTerrassa
El TSJC dona la raó a la Generalitat en l’aplicació dels descomptes a la C-16

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a la Generalitat en l’aplicació dels descomptes a l’autopista C-16 al Bages, que va suposar una modificació de la concessió. Autema va interposar dos recursos després que l’executiu aprovés, els anys 2015 i 2016, un sistema de descomptes per als usuaris al tram que uneix Terrassa i Manresa per tal de millorar la mobilitat i l’eficiència del corredor a l’entorn de Manresa i per a la descongestió de la C-55. En la sentència el TSJC confirma la legitimació i legalitat de la Generalitat per a modificar la concessió i considera que les al·legacions efectuades per Autema no estan acreditades ni justificades.

El Govern català va aprovar el sistema de descomptes mitjançant el Decret 161/2015 de modificació de la concessió administrativa per a la construcció, la conservació i l’explotació de l’autopista C-16 de Montserrat, Sant Cugat del Vallès-Terrassa-Manresa, que després es va ampliar al Decret 337/16, de modificació del primer. Autema, però, va presentar recurs en considerar que el canvi no s’ajustava a la legalitat.

Ara, en la sentència comunicada aquest dilluns a la Generalitat, el tribunal confirma que el Govern tenia la legitimació i legalitat per a la modificació concessional i considera que les al·legacions efectuades per Autema no estan acreditades ni justificades. Afegeix que els dos decrets es van aprovar amb tota la legalitat de procediment i de justificació econòmica i jurídica, amb total ajustament a la legislació vigent.

La sentència ha estat emesa per unanimitat de tots els magistrats de la secció cinquena. Condemna la concessionària a unes costes de fins a un màxim de 5.000 euros. Contra aquesta resolució Autema pot interposar un recurs de cassació.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a març 19, 2019 | 07:26
  Anònim març 19, 2019 | 07:26
  I que pinte aquestes alçades el TSJC a Catalunya ?
 2. Icona del comentari de: injustícia apañola a març 19, 2019 | 10:30
  injustícia apañola març 19, 2019 | 10:30
  de tant en quan, ens donen un caramelet per fer-nos creure que són justos, però tots sabem que no ho són, sempre que volen saben trobar una excusa per castigar-nos i passar-se la justícia per allà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa