Triomf terrassenc a la final de la lliga catalana BMX 2021

Terrassa va triomfar a la final de la lliga catalana BMX 2021, celebrada fa una setmana al circuit de Les Arenes de Terrassa, sobretot en clau femenina: la terrassenca Mariona Calvis va aconseguir la victòria juntament amb uns molt bon resultats de les seves companyes egarenques Marta Calvís i Jana Roman, tres corredores de l’equip X Riders que corren amb l’equip de competició de Catalonian Team. En la final hi van participar 150 corredors de diferents països de l’estranger, fins i tot corredors olímpics.

Les tres corredores terrassenques van aconseguir uns resultats per emmarcar: Mariona Calvis aconseguia guanyar la carrera per davant de la equatoriana Domenica Azuero -corredora olímpica a Tokio 2020 de l’equip SPAD PRO BMX-, i la catalana Griselda Artigas. Per la seva banda, Marta Calvís va patir una caiguda a la final intentant entrar al podi de la carrera i no aconseguia un bon resultat, però es proclamava campiona de la lliga catalana. Jana Roman, per altra banda, entrava en cinquena posició i s’emportava el subcampionat de la lliga catalana.

Per la part masculina també hi va haver bons resultats. Els dos corredors terrassencs del Catalonian Team, Marc Roman i Gabriel Avellaneda, van aconseguir arribar a la final amb opcions de guanyar. Roman sortia primer però al segon revolt el francès Simba Darnand de l’equip de competició Spad Pro BMX aconseguia guanyar la posició i el deixava sense opcions. Per altra banda, Avellaneda va remuntar de la cinquena posició i aconseguia el tercer lloc del podi.

Addicionalment, la final de la lliga catalana de BMX va coincidir amb una carrera benèfica de Nadal anomenada BMXMAS. La carrera es va fer en col·laboració amb la Creu Roja, de tal manera que els ingressos que es van generar al llarg de la competició van anar íntegrament cap a l’entitat. Els guanyadors de les categories PRO Èlit Masculí i Femení van obtenir un premi en metàlic valorat en més de 2.000€ en total, a més d’un trofeu de Nadal i un pernil.