Accident a l'avinguda de Tarradellas de Terrassa

!--akiadsense-->

L’associació de veïns de Can Palet de Vista Alegre ha intervingut aquest divendres en el ple extraordinari i telemàtic de Terrassa on el punt únic era el debat sobre l’estat de la ciutat.

INTERVENCIÓ

Des de l’associació de veïns de Can Palet de Vista Alegre ens agradaria aportar al Ple un punt de vista que creiem que no es té en prou consideració a l’hora de planificar i decidir polítiques de ciutat a Terrassa. Terrassa disposa de molts barris anomenats “disseminats”, barris que, per la seva naturalesa de ciutat jardí o composició urbanística horitzontal, formades per cases unifamiliars, compartim problemàtiques i no obtenim solucions.

Aquests problemes són referents al Transport públic, deixalles, poda, estat dels carrers i seguretat:

* Transport públic: El transport públic a les urbanitzacions segueix sent molt deficient. En les urbanitzacions on hi ha, la freqüència és 3 vegades inferior a la de la ciutat de Terrassa, i es cobreix una part molt petita de la població. Per exemple, a Can Palet de Vista Alegre, només un 30% dels veïns tenen accés a una parada de transport públic a menys de 10 minuts caminant desde casa. És evident que una urbanització no és el mateix que viure al centre de Terrassa, però com a Ajuntament heu d’aportar solucions. Problemes diferents, solucions diferents. La L12Flex és un inici.

* Deixalles, amb el bon temps comencen a sortir senglars fins a la tardor i les bateries de contenidors queden a les nits sitiades per aquests animals que troben a la orgánica, que es recull 3 vegades a la setmana, el seu sopar. Tampoc ajuda l’incivisme que existeix, hem demanat que en temps de senglars ens vinguin a recollir més sovint però mai hi ha mitjans. De nou: Problemes diferents, solucions diferents. La recollida porta a porta ajudarà en tot això al barri i també ajudarà a augmentar el tant per cent en reciclatge a la ciutat, una demanda de fa ja uns anys a la taula de residus i que sabem que es fa a altres jocs, què és efectiva. Ja toca posar fil a l’agulla, canviar aquesta ciutat, i ser més sostenibles.

* Poda, la poda en el nostre barri és un bon exemple del que hem tingut a Terrassa fins ara, una doble vara de medir. Barris amb les mateixes característiques, un té recollida de poda l’altre no, això s’ha d’acabar, no podem donar serveis amb l’excusa de que és una prova pilot, una prova pilot no pot durar anys, Terrassa és un territori, assumim que som el que som. Terrassa té urbanitzacions reconegudes com a ciutat jardí, i això comporta que generin poda. Poda que es pot revaloritzar i reutilitzar en el propi territori, però necessitem que ajudeu a fomentar aquests usos, com podria ser biomassa o compostatge. Siguem ambiciosos, fem que certes parts de la ciutat treballin sota el paradigma del ZeroWaste i millorem la sostenibilitat de la nostra ciutat.

* Seguretat, si parlem de seguretat no sabem que dir, fa anys a Terrassa passejava un policia per cada barri. No cal dir més, el 70% del pressupost de l’ajuntament que surt de les nostres butxaques se’n va en sous de personal i no tenim policia. La gestió de la ciutat en temps de crisis ens ha deixat en crisis la seguretat de tots nosaltres. La tecnología al servei de la ciutat va ser el que se’ns va ocórrer de proposar en el seu dìa veient com la resta de municipis al nostre voltant ja han instal.lat tots càmeres de seguretat, només faltem nosaltres i encara avui no sabem amb seguretat si arribaran aquest any.

* Manteniment de la ciutat; hem vist com ens ha caigut un carrer avall, igual que l’avinguda del Vallès en el seu día amb el sot cap a la riera, possiblement son casos impossibles de diagnosticar, però hem vist la mancança de manteniment a la ciutat quan per activa i per passiva s’ha demanat aquest manteniment, la neteja del clavegueram que veiem com estava saturat i no es feia, el manteniment dels nostres carrers d’una ciutat de més de 200 mil persones també s’ha de fer.

* Anella verda, tenim un entorn natural impressionant, envejable, fem un projecte ambiciós realment, fem que tothom tingui cabuda, les persones amb mobilitat reduïda ara per ara només tenen un pam de camí per poder anar sols amb una cadira de rodes, per poder arribar fins a un altre punt de l’anella verda necessiten ajuda d’altres persones, siguem ambiciosos, escoltem als altres que de ben segur no volen complicar-nos sinó que volen ajudar a que la nostra ciutat sigui cada dia molt millor per totes i tots, fem una anella verda que puguem dir, nosaltres ja ho tenim, però hem de pensar en futur, sinó no tindrem cabuda totes i tots. Resumint, perquè podem estar aquì tot el día paralant d’altres temes com les rieres i els torrents de la ciutat, precisament un torrent de Terrassa es va convertir en el parc més gran de Catalunya, projectes ambiciosos, però hem de mirar el territori sencer, no ens quedem a la “city”. Les urbanitzacions tenim problemes diferents que requereixen solucions diferents. Per què no crear un districte que reculli tots aquests barris i puguem treballar de forma conjunta? Hem de ser ambiciosos. Apliquem tecnologia al servei de les persones, fem que siguem més sostenibles. Siguem més feliços a Terrassa. Acceptar els errors del passat i afrontar-los és caminar tots junts cap el futur.

Nou comentari