MónTerrassa
Totes les celebracions i actes amb motiu del Nadal a la diòcesi de Terrassa

El temps de Nadal es viu d’una manera especial i solemne a l’Església, ja que commemora el naixement de Jesús. Enguany en un temps de pandèmia i observant al detall les mesures que marquen les administracions, especialment les que fan referència a l’aforament dels temples i a les mesures higièniques. Una de les novetats en aquesta ocasió és que les celebracions principals a la Catedral seran presidides per Salvador Cristau Coll, Administrador diocesà i Bisbe electe de Terrassa.

Les principals fites del calendari de celebracions són:

La celebració del Nadal té dues fites importants: per una banda la Missa del Gall que enguany no es podrà celebrar a les 12 de la nit pel toc de queda, i per tant s’avançarà l’hora de celebració, i el dia de Nadal en l’horari habitual de les parròquies. A la ciutat de Terrassa, la celebració de Nadal s’inicia amb la Missa del Gall que a les 11 de la nit presideix el Bisbe a la Catedral.

El dia de Nadal el Sr. Bisbe presideix la Missa a les 12 del migdia a la Catedral i imparteix la Benedicció Apostòlica (cada bisbe pot impartir-la a la seva diòcesi tres vegades a l’any). El Bisbe, a més, el dia 24 de desembre té previst, com cada any, visitar el Centre Penitenciari de Quatre Camins a La Roca del Vallès si les condicions ho permeten i presidirà una celebració a les 5 de la tarda amb els interns i voluntaris.

La celebració de la Sagrada Família, que es celebra el diumenge següent a Nadal, enguany el dia 26 de desembre, festa de Sant Esteve.

La celebració de Cap d’Any, que si bé civilment representa l’inici d’un nou any, litúrgicament celebra la festa de Santa Maria, Mare de Déu, i es celebra el dogma més antic de Maria, és a dir, que és Mare de Déu. El bisbe presideix la Missa a la Catedral a les 12h. A les 20h té lloc la Pregària per la Pau que organitza Justícia i Pau de Terrassa a les esglésies de Sant Pere. Es tracta d’un acte ecumènic amb la participació de representants d’altres esglésies i confessions cristianes de la ciutat, i a la qual es convida també els representants d’altres religions.

La Solemnitat d’Epifania, o festa dels Reis, és la més esperada pels infants. El bisbe presideix la Missa a la Catedral a les 12h. A més del sentit litúrgic i les celebracions d’aquests dies, l’Església expressa d’una manera especial el sentit de la solidaritat cristiana, que neix precisament de la contemplació del fet que Déu s’ha encarnat i s’ha fet solidari del gènere humà. Aquesta solidaritat enguany es fa més necessària degut a la pandèmia que afecta a tantes persones i famílies. L’informe de Càritas Espanyola sobre l’impacte de la covid 19 ha posat de manifest els estralls que està fent a moltes famílies. Càritas ha incrementat els seus ajuts un terç més. Càritas Diocesana i Càritas de cada una de les parròquies organitzen un gran nombre d’actes que posen de relleu aquesta solidaritat profunda.

A més de les celebracions, pregàries i actes solidaris, el temps de Nadal també comporta altres activitats de tipus cultural i tradicional com a conseqüència de la vivència del Nadal. Entre ells destaquen les representacions dels pastorets i el pessebre vivent així com la cavalcada de reis, enguany també amb un to ben especial. Destaca especialment la que organitza el Centre Cultural el Social, que forma part de la Fundació Centre Social Catòlic, des de fa 105 anys, el qual també organitza la representació dels Pastorets en el Teatre Principal. A La Seu d’Egara la parròquia de Sant Pere convida a fer una passejada als vespres a partir de les 19h amb els temples il·luminats i música adient que convidi al recolliment i la reflexió.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anna a desembre 24, 2021 | 15:05
  Anna desembre 24, 2021 | 15:05
  Molt mal explicat. Gens clar el dia, l’hora i el lloc. Molt confós. Sap greu.
 2. Icona del comentari de: Teresa a desembre 24, 2021 | 20:09
  Teresa desembre 24, 2021 | 20:09
  Estaria bé saber les misses del gall a la Diòcesi més que el que fa el bisbe
 3. Icona del comentari de: Teresa a desembre 24, 2021 | 20:14
  Teresa desembre 24, 2021 | 20:14
  Totes les celebracions O l'agenda del bisbe?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa