MónTerrassa
Terrassa vol garantir la sortida segura de la gent gran per anar a casa dels familiars
  • CA

En el ple telemàtic d’abril es va llegor un acord de la junta de portaveus per garantir una sortida segura de la gent gran per anar a casa dels familiars.

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS PER GARANTITZAR QUE LA SORTIDA VOLUNTARIA DE LA GENT GRAN A CASA DELS SEUS FAMILIARS ES FACI AMB GARANTIES SANITÀRIES EXPOSICIÓ DE MOTIUS (aprovat per unanimitat)

En el context d’una situació de crisi sanitària provocada pel COVID-19, declarada com a pandèmia per part de l’OMS, i d’acord amb les mesures adoptades pel govern de d’Espanya i de Catalunya en el marc de l’activació del PROCICAT per part de la Generalitat de Catalunya, i de l’estat d’alarma declarat pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març. En coherència, l’Ajuntament de Terrassa declarà la fase d’Emergència-1 dintre del Pla d’Emergència Municipal amb motiu de la situació causada pel coronavirus COVID-19. Atesa la Instrucció de l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut, i de la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, respecte el retorn voluntari al seu domicili de les persones que viuen en centres residencials, mentre duri la situació de risc relacionada amb la COVID-19. Atès que la instrucció permet que les persones grans que viuen a les residències puguin anar a casa a petició dels seus familiars.

Per tot plegat proposem els següents ACORDS

PRIMER.- Instem a l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut, i de la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a proporcionar els recursos necessaris perquè els familiars de les persones grans, que surtin de manera temporal de les residències, puguin fer-se voluntàriament el test del COVID-19.

SEGON.- Demanem a l’Ajuntament de Terrassa que de manera complementària col·labori amb les residencies en garantir al màxim les condicions sanitàries d’aquest trasllat temporal, proporcionant els testos que puguin arribar en funció de la disponibilitat de mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa