MónTerrassa
Terrassa viatja 100 anys enrere amb la Fira Modernista

Terrassa ja reviu els anys màgics a cavall dels segles XIX i XX. La plaça Vella s’ha transformat en un mercat diari a l’aire lliure, on els cuiners Artur Martínez i Marc Ribas han presentaran un plat tradicional de la cuina local, “El terrassenc” i han preparat el “Vermut Vallesà”, amb una degustació popular. Abans, però, han anat a comprar al mercat tots els ingredients. El Terrassenc es fa amb coca de munt, tomàqurt, botifarra terregada, un toc de paella o de forn, i s’acaba amb un punt d’alliolii un de pebre. També es pot menjar cru. El vermut també ha tingut el seu toc especial, amb una fulla de romaní del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Marc Ribas i Artur Martínez, amb el Terrassenc i un vermut
Marc Ribas i Artur Martínez, amb el Terrassenc i un vermut | Cristóba Castro

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado; de portaveus dels Grups Municipals; i de representants de la Corporació Local; han participat, a l’acte inaugural de la XVI Fira Modernista. Els vestits d’època torne a envair els carrers i li donen a la ciutat un toc especial.

Aquest any, la cuina modernista n’és protagonista, afegint tot un reguitzell d’activitats al voltant d’aquesta temàtica a les propostes habituals de la Fira. Així, els visitants tindran l’oportunitat de saber què menjaven i bevien en aquella època els burgesos més adinerats o els treballadors i treballadores de les fàbriques, a més de descobrir i tastar les receptes més populars i conèixer quins menús oferien les fondes i els restaurants de finals del segle XIX i principis del XX.

Nou comentari

Comparteix