MónTerrassa
Terrassa tindrà ruta turística lligada a comerç i restaurants
Botigues del nostre record | captura de pantalla

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa, a través de l’Àrea de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, treballa en la creació d’una nova ruta turística al voltant dels establiments més emblemàtics dels sectors del comerç i la restauració locals. L’objectiu és posar en valor aquest patrimoni i recuperar la memòria d’aquells establiments tradicionals que han jugat un important paper en la historia de la ciutat.

El teixit comercial i el sector de la restauració han tingut i tenen un pes específic molt rellevant a Terrassa. Per això, la ciutat conserva tot un seguit d’establiments centenaris i de gran tradició, la memòria dels quals cal preservar i posar en valor. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha apuntat que “amb aquesta ruta es vol posar en valor el patrimoni històric del comerç i la restauració a la ciutat, i s’afegeix a altres rutes turístiques que permeten conèixer Terrassa des de la vessant de la història i de les tradicions més quotidianes”.

Per elaborar el nou producte turístic, s’ha fet un treball de recerca i recollida de documentació destinat a identificar els establiments susceptibles de formar part de la ruta. Com a resultat, s’ha dissenyat un itinerari amb tres eixos diferents, en funció de la localització dels establiments. No es tracta, però, una proposta tancada. Per completar aquesta vessant de memòria històrica i patrimoni immaterial al voltant de la ruta, es farà una crida a la participació ciutadana per poder incorporar les vivències i records dels terrassencs i terrassenques que vulguin contribuir a enriquir l’anecdotari al voltant d’aquestes establiments.

Nou comentari

Comparteix