MónTerrassa
Terrassa instal·la càmeres de videovigilància per perseguir abocaments il·legals als contenidors
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha començat la instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers per combatre l’incivisme vinculat a la gestió de residus. El consistori té identificats més d’un centenar de “punts negres” i de moment ja s’han instal·lat una desena de càmeres. La previsió és arribar a controlar una trentena d’illes de contenidors en els pròxims mesos. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha explicat que la majoria d’incidències es donen per abocaments indeguts, acumulació de voluminosos o manca de reciclatge. Les primeres deu càmeres són a diferents carrers dels barris de Sant Pere Nord, Ca n’Aurell, La Maurina, Ca n’Anglada, Can Boada, Les Martines i Les Arenes-Grípia-Can Montllor.

A Terrassa encara hi ha molta gent que “no té l’hàbit” de fer una correcta gestió dels residus, segons ha admès el regidor de Medi Ambient, Carles Caballero. Els nivells de reciclatge a la ciutat estan en el 40% i l’objectiu és arribar al 60% el 2030. A més, es donen casos d’abocaments indeguts de voluminosos o brossa acumulada fora dels contenidors.

Són tres de les situacions més habituals i que més preocupen al consistori pel que fa a la gestió de residus i que l’ordenança municipal ja castiga amb sancions d’entre 200 i 6.000 euros, segons la reincidència. Amb la instal·lació de les noves càmeres de videovigilància es pretén revertir aquesta tendència. “Busquem dissuadir i educar”, explica Caballero.

Les càmeres que s’han començat a instal·lar estan operatives les 24 hores del dia, però no graven en continu. La gravació s’activa quan es detecta moviment a l’entorn d’alguna de les illes de contenidors que s’han començat a vigilar. El cost de les deu primeres ha estat de prop de 15.000 euros i en els pròxims mesos es vol arribar a una trentena de punts.

“La millora de la neteja i la gestió de residus es una preocupació i una prioritat molt clara del govern municipal”, assegura l’alcalde, Jordi Ballart.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa