MónTerrassa
Terrassa exigeix a la Generalitat aturar la reducció d’oferta de P3
  • CA

Davant les informacions al respecte de les possibles intencions del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de tancar les línies de P3 dels centres educatius Abat Marcet i França, basant-se en les previsions de baixa natalitat als barris del seu entorn, el govern municipal es considera que cal treballar per que les prioritats del Departament i les necessitats de la ciutadania i la ciutat concordin i així poder garantir el projecte educatiu de la ciutat dels propers anys.

En aquest escenari, l’alcalde de Terrassa ha fet arribar als Grups Polítics Municipals una proposta de Declaració Institucional per tal de reclamar al Departament d’Educació la necessitat de debatre i parlar sobre aquestes intencions, ja que pot condicionar el projecte educatiu de la ciutat, després d’anys d’inacció, que té com a prioritats la lluita contra la segregació i la rebaixa de ràtios, entre d’altres. En la declaració es demana al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que paralitzi amb efectes immediats el pla de reducció de l’oferta de P3 o de qualsevol altra línia educativa a Terrassa, i es plantegi com una proposta a debatre prèviament amb l’Ajuntament i el conjunt de la comunitat educativa. En aquesta línia, es proposa també obrir espais de diàleg, en especial amb els centres Abat Marcet i França, per establir les bases d’una relació de confiança mútua i de respecte per trobar les millors solucions per a les famílies i per als infants. Per altra banda, el Govern municipal té previst reunir-se els propers dies tant amb les AMPA d’aquestes dues escoles, Abat Marcet i França, per oferir-lis el suport institucional davant aquesta situació, així com amb el Departament d’Educació.

Declaració Institucional de l’Ajuntament de Terrassa

Declaració institucional de l’Ajuntament de Terrassa sobre el possible tancament per part de la Generalitat de les línies de P3 dels centres educatius Abat Marcet i França L’Ajuntament de Terrassa ha estat informat de les possibles intencions del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de tancar les línies de P3 dels centres educatius Abat Marcet i França, basant-se en les previsions de baixa natalitat als barris del seu entorn. El departament té unes necessitats i unes planificacions i la ciutat les seves. El Govern estem treballant per aconseguir que aquestes prioritats i necessitats concordin. La lluita contra la segregació, la rebaixa de ràtios i desenvolupar un projecte educatiu de ciutat després d’anys d’inacció segueix sent la nostra prioritat. És per això que l’alcalde de Terrassa proposa als Grups Polítics Municipals l’aprovació de la següent Declaració Institucional, si és possible, per unanimitat:

PRIMER.- Demanar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que paralitzi amb efectes immediats el pla de reducció de l’oferta de P3, i les plantegi com una proposta a debatre prèviament amb l’Ajuntament i el conjunt de la comunitat educativa, en el benentès que per aquesta via serà molt més probable trobar fórmules viables econòmicament i positives socialment i educativament.

SEGON.- Demanar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que obri espais de diàleg amb la comunitat educativa de la nostra ciutat, i en especial amb els centres Abat Marcet i França, establint les bases d’un relació de confiança mútua i de respecte que possibilitin buscar les millors solucions per a les famílies i per als infants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa