MónTerrassa
Terrassa decreta tres dies de dol per la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa farà tres dies de dol pel presumpte feminicidi comès avui a Sant Vicenç de Castellet en què han mort una veïna i un veí de Terrassa. Així ho ha decretat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, després de la reunió de la Taula de Feminicidi, que s’ha convocat aquest migdia a l’Ajuntament, i de l’acord de la Junta de Portaveus, i en aplicació del Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat de Terrassa. El dol oficial s’aplica des d’avui divendres a les 13 h. Durant les primeres 24 hores, resten cancel·lats tots els actes institucionals, i durant les 48 hores següents, en tots els actes oficials es farà a l’inici un minut de silenci i s’il·luminarà de lila el Monument a la Dona i els centres cívics municipals.


A les 13 h, s’ha fet un minut de silenci, convocat al Raval de Montserrat per l’Ajuntament de Terrassa, en senyal de dol i com a condemna pel presumpte feminicidi comès a Sant Vicenç de Castellet. La convocatòria ha tingut lloc al Raval de Montserrat, davant de l’edifici consistorial i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Terrassa; membres de la Corporació Local; i la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge. Prèviament, l’alcalde i la consellera s’han reunit a la seu d’Alcaldia. Paral·lelament, a les 12.45 h, s’ha reunit amb caràcter extraordinari la Junta de Portaveus.

S’activa el Protocol de Dol Tal i com estableix el Protocol de Dol en cas de feminicidi. També en senyal de dol, la bandera de la ciutat tindrà un crespó negre en senyal de dol i onejarà a mig pal en els edificis de l’administració municipal. A més, es penjarà a l’Ajuntament una bandera lila amb un crespó negre al mig, que durant la nit estarà il·luminat, igual que el monument de la Dona.


Els crespons, banderes i altres símbols es difondrà per donar la màxima visibilitat al rebuig institucional i social. També es posaran als autobusos urbans banderes de Terrassa amb crespó negre. El protocol recull accions de rebuig i dol com ara elaborar una declaració institucional al proper Ple, entre d’altres. El Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat de Terrassa el va aprovar per unanimitat al Ple municipal l’octubre de 2018.

El document recull els circuits de comunicació i presa de decisions per establir les actuacions, funcions i responsabilitats en la intervenció a realitzar, així com les mesures d’atenció a les persones de l’entorn de la víctima i les mesures de rebuig i dol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa