MónTerrassa
Terrassa crea una targeta d’autobús per viatjar de franc fins a l’Hospital
  • CA
Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, amb la tinenta d'alcalde de Territori, Lluïsa Melgares, i la regidora Mónica Polo
Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, amb la tinenta d’alcalde de Territori, Lluïsa Melgares, i la regidora Mónica Polo | ACN

!--akiadsense-->

Els veïns i veïnes de Terrassa ja poden viatjar gratis fins a l’Hospital de Terrassa, situat fora del nucli urbà consolidat i de pràcticament impossible accés a peu. Aquest dimarts ha entrat en funcionament la nova T-Hospital, un títol de transport unipersonal que permet utilitzar de forma il·limitada i gratuïta els servei d’autobús urbà per accedir a aquest centre sanitari. La iniciativa pretén donar resposta a la reivindicació ciutadana que exigia millorar i facilitar l’accés a aquest equipament, a l’hora que vol potenciar l’ús del transport públic. Totes les persones que estiguin empadronades a la capital vallesana poden sol·licitar el nou títol de transport. Fins ara més de 600 ciutadans l’han demanat. Les línies d’autobús que connecten el centre de la ciutat amb l’Hospital de Terrassa registren prop de 500.000 usuaris anuals.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, trànsit i transports, Lluïsa Melgares, i la regidora de Salut, Mónica Polo, ha fet aquest dimarts el trajecte en autobús fins a l’Hospital de Terrassa, en el primer dia de funcionament de la nova targeta T-Hospital. Aquest és el nou títol de transport unipersonal que permet utilitzar de forma il·limitada i gratuïta els serveis d’autobusos urbans de Terrassa per accedir a l’Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa).

En opinió de l’alcalde, “La T-Hospital atraurà nous usuaris i usuàries que mai fins ara havien utilitzat l’autobús i que, una vegada el provin, potser l’incorporaran als seus hàbits de transport, un cop comprovin que és un servei confortable, puntual, amb facilitat de transbordament, i amb una cobertura territorial important”. Ballart considera que amb aquesta mesura, “el Govern dona resposta a una reivindicació de la ciutadania per millorar i facilitar l’accés a l’Hospital; i per l’altra potencia el transport públic com una alternativa real, competitiva i de qualitat per als desplaçaments per la ciutat.

Com aconseguir-la

La T-Hospital no té caducitat, el seu cost és d’1 euro en concepte d’emissió i gestió de la targeta, i de 5 euros en cas de pèrdua o renovació per mal ús. La utilització fraudulenta de la targeta comporta la seva anul·lació i la inhabilitació de la mateixa durant un període de 12 mesos, així com la seva retirada. La podran sol·licitar les persones empadronades a Terrassa que no siguin beneficiàries dels títols de transport T-Blanca o T-16.

Les persones interessades hauran de sol·licitar la targeta telemàticament a través de la web de TMESA (http://www.tmesa.com/), o bé presencialment a l’Oficina de Mobilitat de Terrassa. Una vegada acceptada la seva sol·licitud, se li farà entrega de la targeta a l’Oficina de Mobilitat, prèvia acreditació mitjançant DNI/NIE o autorització a una tercera persona, i haurà d’abonar 1 euro en concepte de tarifa si no ho ha fet prèviament de forma telemàtica. No caldrà renovar la targeta.

Com funciona

Es podrà arribar a l’Hospital de Terrassa des de qualsevol barri de la ciutat, fent com a màxim un transbordament entre línies i sense que excedeixi els 60 minuts entre les dues validacions. Quan s’accedeixi a l’autobús s’haurà de validar la targeta a la màquina validadora específica (diferent de la validadora dels altres títols de transport).

En el cas que sigui necessari fer un transbordament a l’anada o a la tornada de l’Hospital de Terrassa s’haurà de validar als dos autobusos en les corresponents màquines validadores específiques. També és imprescindible validar la targeta a una màquina específica, que estarà instal·lada únicament per a aquest servei a prop de la parada de l’autobús de l’Hospital de Terrassa, tant en el moment de l’arribada a la destinació com a l’origen del desplaçament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa