MónTerrassa
Terrassa registra 200 nous contagis menys en una setmana

Els nous contagis per Covid-19 a Terrassa continuen en davallada. En una sola setmana, la ciutat ha registrat més de 200 nous positius menys que l’anterior. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 28 de març de 2022, del 22 al 28 de març s’han detectat un tota de 352 nous contagis, mentre que la setmana anterior del 15 al 21 de març se’n van detectar 538. Aquesta continuïtat en el descens dona esperança a que es vagi recuperant progressivament la normalitat pre-pandèmia.

Per observar el gran impacte de la sisena onada només cal revisar les xifres de fa dos mesos: A principis de febrer es registraven entre 300 i 400 casos al dia de mitjana -el 3 de febrer es van registrar exactament 337 nous casos-, mentre que dos mesos després es registra aquesta mateixa xifra però setmanalment. Diàriament, les dades indiquen que aquesta darrera setmana s’han registrat 53 nous positius de mitjana cada dia, una xifra que també es troba en davallada.

La velocitat de reproducció cau fins a 0,80, el que significa que l’epidèmia disminueix. El risc de rebrot també cau fins a 311 punts, gairebé 200 punts menys que la setmana passada. Tot i així, la ciutat encara ens trobem en el llindar d’un risc de rebrot elevat (a partir de 100 es considera molt alt).

el que fa el nombre de pacients ingressats per culpa de la Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa, aquest s’ha reduït a la meitat en una setmana. Fa set dies hi havia 43 pacients ingressats, mentre que actualment s’ha reduït a 20 pacients. El nombre d’ingressos va batre rècord en aquesta sisena onada: a finals de gener es va arribar als 120 ingressats en un dia, la xifra més alta des del novembre de 2020.

En quant a les defuncions, aquesta darrera setmana se n’ha registrat una, el que augmenta el nombre de morts per Covid a 678.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa