Aquest dissabte 19 de març de 2022 ha tancat un forn històric de la Rambla d’Ègara de Terrassa. Es tracta del Forn Carné, especialitzat en pa i pastisseria.
Era un dels establiments que portava més temps obert en aques gran eix egarenc. El Forn Carné hi era des de fa 31 anys. Encara que la botiga del Raval de Montserrat potser és la més coneguda, la primera que es va posar al rovell de l’ou va ser la de la Rambla, exactament al número 140. Era un local conegut i concorregut, però els seus propietaris han decidit centrar els seus esforços en altres dels que tenen repartits pel municipi i en l’obrador. Val a dir que també es tanca el Forn Carné situat al carrer de Núria, al barri de La Maurina.
Una mica de repàs històric
La història de forn Carné comença l’any 1948 quan Francisco Carné i Casanovas ve a viure amb la seva família a Terrassa, procedent de Sant Llorenç Savall. Va adquirir un petit forn amb obrador i botiga, al carrer Agricultura. Uns anys mes tard va poder obrir la primera sucursal al carrer Germà Joaquim. Amb els anys es va fer el canvi generacional cap al seu fill Josep Mª Carné i Pla i la seva dona Mª Carme Claveria i Soler els quals, amb una visió mes àmplia del negoci i molt d’esforç van començar a expandir el negoci pel barri de Can Palet. A principis dels 90, es fa la primera gran aposta per anar cap al centre de Terrassa i s’obra la cinquena sucursal a la Rambla d’Egara. L’any 2011 s’obra la vuitena sucursal a l’avinguda de Jacquard, amb una botiga amb un nou disseny, on es comença a identificar la influència d’una nova generació, la de Carles Carné Claveria.
Al Forn Carné cada dia s’elaboren les masses de totes les especialitats. Els pastissers fan tot tipus de productes, tant dolços com salats, innovant i amb la filosofia de produir diàriament els productes.