MónTerrassa
Tallers sobre drets energètics, la nova proposta educativa del Consell Comarcal
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ofereix aquest curs una seixantena d’activitats als centres educatius de la comarca, entre les quals enguany s’incorporen activitats relacionades amb els drets energètics i les energies renovables. Aquesta és una aposta del Consell envers la transició energètica i per conscienciar les generacions futures sobre la importància de l’eficiència energètica i d’un model més social i sostenible.

Entre aquestes noves activitats que ha proposat el Consell s’hi troba un taller per aprendre a reduir el consum a casa i un altre que apropa els alumnes a la biomassa com a font d’energia renovable de proximitat, i tenen l’objectiu de treballar per un model de vida més sostenible. A part d’aquestes propostes sobre drets energètics, el Consell també ofereix moltes activitats relacionades amb la igualtat i la interseccionalitat, o altres problemàtiques socials com ho son la discriminació o les violències masclistes, per tal de contribuir en la conscienciació dels infants i joves en aquest àmbit.

Així mateix, també proposen diversos tallers per divulgar i conscienciar entorn la convivència, la cultura de la pau i l’acomodació intercultural, i per aquest motiu, el Consell ofereix la possibilitat que els centres educatius acullin l’exposició “Viatge de Tatinutropo”, una exposició que vol combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat, que permet posar-nos a la pell de les persones refugiades.

“Viatge a Tatinutropo”, l’exposició que tracta la situació dels refugiats | Consell Comarcal

Les activitats que ofereix el Consell Comarcal complementen les que ofereixen tots els ajuntaments de la comarca i que, a més de donar a conèixer la tasca de les institucions vallesanes, tracten temes d’interès per la comunitat educativa. En aquest curs 2021-2022 s’aposta de nou perquè la majoria d’activitats es puguin realitzar de forma presencial i s’incrementen el nombre d’activitats que s’ofereixen amb la voluntat de poder abordar temes d’actualitat i d’interès social. L’oferta cobreix totes les franges d’edat, des dels 3 als 18 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa