MónTerrassa
Tallers sobre drets energètics, la nova proposta educativa del Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ofereix aquest curs una seixantena d’activitats als centres educatius de la comarca, entre les quals enguany s’incorporen activitats relacionades amb els drets energètics i les energies renovables. Aquesta és una aposta del Consell envers la transició energètica i per conscienciar les generacions futures sobre la importància de l’eficiència energètica i d’un model més social i sostenible.

Entre aquestes noves activitats que ha proposat el Consell s’hi troba un taller per aprendre a reduir el consum a casa i un altre que apropa els alumnes a la biomassa com a font d’energia renovable de proximitat, i tenen l’objectiu de treballar per un model de vida més sostenible. A part d’aquestes propostes sobre drets energètics, el Consell també ofereix moltes activitats relacionades amb la igualtat i la interseccionalitat, o altres problemàtiques socials com ho son la discriminació o les violències masclistes, per tal de contribuir en la conscienciació dels infants i joves en aquest àmbit.

Així mateix, també proposen diversos tallers per divulgar i conscienciar entorn la convivència, la cultura de la pau i l’acomodació intercultural, i per aquest motiu, el Consell ofereix la possibilitat que els centres educatius acullin l’exposició “Viatge de Tatinutropo”, una exposició que vol combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat, que permet posar-nos a la pell de les persones refugiades.

“Viatge a Tatinutropo”, l’exposició que tracta la situació dels refugiats | Consell Comarcal

Les activitats que ofereix el Consell Comarcal complementen les que ofereixen tots els ajuntaments de la comarca i que, a més de donar a conèixer la tasca de les institucions vallesanes, tracten temes d’interès per la comunitat educativa. En aquest curs 2021-2022 s’aposta de nou perquè la majoria d’activitats es puguin realitzar de forma presencial i s’incrementen el nombre d’activitats que s’ofereixen amb la voluntat de poder abordar temes d’actualitat i d’interès social. L’oferta cobreix totes les franges d’edat, des dels 3 als 18 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa