MónTerrassa
Surten a la llum uns sorprenents detalls sobre l’abdicació del rei Joan Carles

L’abdicació del rei Joan Carles va ser venuda com un acte que buscava salvar la Corona. El monarca era el principal culpable de l’empitjorament de la imatge de la institució, especialment des que sortís a la llum la seva cacera d’elefants a Botswana amb la seva amant Corinna… L’única solució era fer una passa enrere, cedir el lloc al seu fill Felip i intentar que la seva joventut millorés la situació.

S’ha parlat molt sobre l’abdicació i els motius reals que amagava aquesta decisió desesperada. Doncs bé, ara és l’escriptora Laurence Debray qui vol parlar-ne. Va escriure una biografia sobre l’emèrit el 2013, un any abans del final del seu regnat. I ara ha anunciat que publicarà una edició ampliada per incorporar tot allò que va desembocar en l’abdicació.

Rei Joan Carles
Rei Joan Carles | Europa Press

Així ho ha explicat a ‘Monarquía Confidencial‘, en una entrevista que fa servir com a promoció. Com ho ven ella? Com creu que veia l’abdicació Joan Carles? Com un “sacrifici per salvar la dinastia borbònica“. Afirma que ho van fer per testificar el sentit polític d’un rei amb uns últims anys “espatllats” per molts escàndols i diverses crisis.

Afirma que Joan Carles no es va aferrar al poder, precisament perquè veia que el tron no tenia gaire futur de seguir-hi… “El país estava desorientat i desil·lusionat. I és que als ulls de la majoria, Joan Carles I formava part d’un sistema polític corrupte que afectava a totes les regions i tots els partits polítics”.

Per tot això, hauria decidit abandonar el vaixell. El que més hauria sorprès? El moment, ja que ningú no s’ho esperava: “Va marxar de l’escenari com els grans actors, quan menys ho esperàvem“. Sabia que el seu fill estava preparat, raó per la qual no va dubtar en cedir-li el lloc.

El rei Joan Carles amb Felip durant la seva abdicació
El rei Joan Carles amb Felip durant la seva abdicació | Casa Reial

Quins detalls donarà en aquesta reedició del llibre? Amb qui ha pogut parlar? Ens sorprendrà amb alguna bomba?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa