MónTerrassa
S’inicia la segona campanya de distribució de mascaretes solidàries
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa inicia aquest dimecres, 16 d’abril, una segona campanya de distribució de mascaretes solidària, que s’ha estat preparant els darrers dies. La distribució es porta a terme per part d’un equip de treballadors/es municipals, coordinat des de la regidoria de Comerç, a tots els barris de la ciutat i en funció de la disponibilitat d’existències de mascaretes de tela al magatzem centralitzat que s’ha creat, coordinat des de la Direcció de Presidència amb la col·laboració de Protecció Civil i Manteniment i Patrimoni (Serveis Generals).

L’Ajuntament ha establert la creació de dues reserves de mascaretes:

– Fons de mascaretes solidàries, aportades per Mascarillas Solidarias, ANC Terrassa, Corvi Confecciones, Smilics Circutor i Seat, per a la seva distribució entre la ciutadania en funció de disponibilitat.

– Fons estratègic de mascaretes de teixit antiviral, «made in Terrassa» i fabricades per Confecciones Corvi.

S’han definit tres canals diferents de distribució de mascaretes:

1.- Mascaretes sanitàries per a entitats socials i col·lectius vulnerables: Es distribueixen a partir de demà directament des de Serveis Socials, en funció de les existències, de les necessitats i de les prioritats fixades. Són mascaretes sanitàries FFP2.

2.- Mascaretes de tela per a tota la ciutadania, en especial persones i col·lectius vulnerables, a través d’establiments de proximitat que estan oberts: En aquesta segona campanya es distribuiran aproximadament 12.900 mascaretes de tela procedents de donacions solidàries, a través d’establiments comercials de proximitat. L’Ajuntament lliurarà a cada comerç un cartell i una carta amb instruccions. També aprofitarà el dispositiu per realitzar una enquesta i actualitzar dades

sobre establiments comercials. El formulari està disponible a bit.ly/comerçterrassa. L’objectiu és també oferir a la ciutadania informació sobre horaris i serveis dels establiments oberts.

3.- Mascaretes de tela per a persones en situació de vulnerabilitat: També es distribueixen a través de l’equip especial del servei de Comerç i a domicili, mascaretes de tela demanades per persones en situacions de vulnerabilitat o urgència justificada a través del correu electrònic [email protected] o del telèfon 010.

Les existències i la capacitat de distribució per a aquest servei són limitades

Per altra banda, l’Ajuntament ha constituït un fons de reserva de mascaretes que s’anirà incrementant dia a dia, per tal de disposar d’existències per fer front a imprevistos. Les mascaretes procedeixen de donacions de: Mascarillas Solidarias (compromís inicial de 6.400, que s’han doblat fins a 12.000), ANC Terrassa (oferiment de fins a 10.000 unitats), Confecciones Corvi (més de 4.000), Seat (1.400) i Smilics i Circutor (2.000). L’Ajuntament agraeix a Mascarillas Solidarias, ANC Terrassa, Confecciones Corvi, Similics, Circutor i Seat i @Mipetricor la donació d’aquestes mascaretes. Finalment, al llarg dels darrers dos dies s’han distribuït a Terrassa aproximadament 4.000 mascaretes procedents del Govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa