MónTerrassa
S’inicia la segona campanya de distribució de mascaretes solidàries

L’Ajuntament de Terrassa inicia aquest dimecres, 16 d’abril, una segona campanya de distribució de mascaretes solidària, que s’ha estat preparant els darrers dies. La distribució es porta a terme per part d’un equip de treballadors/es municipals, coordinat des de la regidoria de Comerç, a tots els barris de la ciutat i en funció de la disponibilitat d’existències de mascaretes de tela al magatzem centralitzat que s’ha creat, coordinat des de la Direcció de Presidència amb la col·laboració de Protecció Civil i Manteniment i Patrimoni (Serveis Generals).

L’Ajuntament ha establert la creació de dues reserves de mascaretes:

– Fons de mascaretes solidàries, aportades per Mascarillas Solidarias, ANC Terrassa, Corvi Confecciones, Smilics Circutor i Seat, per a la seva distribució entre la ciutadania en funció de disponibilitat.

– Fons estratègic de mascaretes de teixit antiviral, «made in Terrassa» i fabricades per Confecciones Corvi.

S’han definit tres canals diferents de distribució de mascaretes:

1.- Mascaretes sanitàries per a entitats socials i col·lectius vulnerables: Es distribueixen a partir de demà directament des de Serveis Socials, en funció de les existències, de les necessitats i de les prioritats fixades. Són mascaretes sanitàries FFP2.

2.- Mascaretes de tela per a tota la ciutadania, en especial persones i col·lectius vulnerables, a través d’establiments de proximitat que estan oberts: En aquesta segona campanya es distribuiran aproximadament 12.900 mascaretes de tela procedents de donacions solidàries, a través d’establiments comercials de proximitat. L’Ajuntament lliurarà a cada comerç un cartell i una carta amb instruccions. També aprofitarà el dispositiu per realitzar una enquesta i actualitzar dades

sobre establiments comercials. El formulari està disponible a bit.ly/comerçterrassa. L’objectiu és també oferir a la ciutadania informació sobre horaris i serveis dels establiments oberts.

3.- Mascaretes de tela per a persones en situació de vulnerabilitat: També es distribueixen a través de l’equip especial del servei de Comerç i a domicili, mascaretes de tela demanades per persones en situacions de vulnerabilitat o urgència justificada a través del correu electrònic mascaretes.ajuntament@terrassa.cat o del telèfon 010.

Les existències i la capacitat de distribució per a aquest servei són limitades

Per altra banda, l’Ajuntament ha constituït un fons de reserva de mascaretes que s’anirà incrementant dia a dia, per tal de disposar d’existències per fer front a imprevistos. Les mascaretes procedeixen de donacions de: Mascarillas Solidarias (compromís inicial de 6.400, que s’han doblat fins a 12.000), ANC Terrassa (oferiment de fins a 10.000 unitats), Confecciones Corvi (més de 4.000), Seat (1.400) i Smilics i Circutor (2.000). L’Ajuntament agraeix a Mascarillas Solidarias, ANC Terrassa, Confecciones Corvi, Similics, Circutor i Seat i @Mipetricor la donació d’aquestes mascaretes. Finalment, al llarg dels darrers dos dies s’han distribuït a Terrassa aproximadament 4.000 mascaretes procedents del Govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix