MónTerrassa
Setmana de cribratges massius a les universitats de Terrassa
  • CA

El Departament de Salut de la Generalitat està impulsant durant aquests dies una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la COVID-19. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, per poder trencar les cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes. El dilluns 12 d’abril s’inicia el cribratge a l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona, que durarà fins al 14 d’abril. Es farà a l’Aula 8, de 9 h a 13 h i de 15 h a 17 h.


Del 14 al 16 d’abril es farà el cribratge al Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa. Les proves es faran a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), a l’edifici TR5, al carrer de Colom, 11. El dimecres 14, de 9 h a 14 h; el dijous 15, de 9h a 14 h i de 15 h a 17 h; i el divendres 16, de 9 h a 14 h. En aquest centre, la comunitat universitària serà convocada amb cita prèvia.


El cribratge és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de COVID-19 no podran participar-hi i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària. En els punts de cribratge, s’hi farà la prova PCR per automostra i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran escollir fer-se ambdues proves o només la PCR. Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l’app.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa